Основното предимство на колите, задвижвани от пропан-бутан или наричан още

...
Основното предимство на колите, задвижвани от пропан-бутан или наричан още
Коментари Харесай

Развенчаваме някои от митовете за автомобилите с АГУ

Основното преимущество на колите, задвижвани от пропан-бутан или именуван още LPG е главно икономията на гориво, която парично възлиза на към 40%. Някои водачи обаче към момента са предубедени в инсталирането на газова уредба, като главните им доводи да не харесват коли с АГУ са няколко. Те обаче елементарно могат да бъдат опровергани.
Риск от детонация
В мрежата можете да намерите доста видеоклипове с експлодиращи коли с газови бутилки. Но си коства да си напомним, че колите с бензин също могат да експлодират и на доктрина това би могло да бъде още по-лесно. Газовата бутилка е по-надеждна от резервоара за гориво заради по-здравото тяло и мултиклапана, който облекчава налягането при положение на щета на тръби или друго съоръжение.
Неприятна миризма
Новите газовите уредби не са присъщи с неприятна миризма и това е от много дълго време. Само карбураторни коли с нерегламентиран или дефектни АГУ могат да миришат, само че в актуалните коли миризмата може да се излъчва единствено в случай че уредбата е конфигурирана погрешно.

Ниска мощ
Втечненият пропан-бутан в действителност е по-малко ефикасен от бензина. Следователно както мощността, по този начин и въртящият миг на мотора с вътрешно горене при работа на газ се понижават приблизително с 8-15%. Така да вземем за пример мотор с мощ 80 - 100 к.с. при прекосяване на газ губи към 5-15 к.с. Но в множеството случаи опитни майстори с препрограмиране на електрониката могат да контролират мощността на мотора в режим " на газ ".
Повреда на мотора
На множеството всеобщо създавани модели газта даже се отразява позитивно. Пропан-бутанът има октаново число 100-105 единици, което изключва детонацията. Газът не измива маслото от стените на цилиндъра и не го окислява, което усилва експлоатационния живот на мотора. Също по този начин, когато въздухът влезе в системата, пропан-бутан просто ще се смеси с него.

От негативните аспекти могат да се откроят само прегряването на клапаните, въглеродните отлагания върху тях и нарасналите условия за надзор на така наречен топлинни хлабини. Но способени експерти могат да отстранен и тези отрицателни фактори.
Намален размер на багажника
Газовата бутилка в действителност заема част от багажника. За да избегнете това, можете да инсталирате пропан-бутан резервоара на мястото на аварийното колела и да промените аварийна гума с с така наречен " патерица ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР