Основният прогностик на Пенсилвания Пънксътони Фил не видя сянката си

...
Основният прогностик на Пенсилвания Пънксътони Фил не видя сянката си
Коментари Харесай

В Деня на мармота Пънксътони Фил предсказва ранна пролет в САЩ

Основният прогностик на Пенсилвания Пънксътони Фил не видя сянката си по време на годишните празници на Деня на мармота в петък, което значи, че съгласно легендата ще има ранна пролет.

Традицията на американския щат да се употребява огромен гризач за предсказание на сезоните датира от поверието на холандците в Пенсилвания, че в случай че мармот напусне дупката си и види сянката си, ще се вмъкне назад вътре и зимата ще продължи още шест седмици.

Денят на Groundhog към този момент е огромно годишно събитие в Gobbler’s Knob в Punxsutawney, Пенсилвания, допълнено от съперници с високи шапки, аплодиращи тълпи и преса на целия корт.

Фил и неговите прародители, наричани още Фил, вършат прогнози от 1887 година и тази година повече от 40 000 души лагеруваха в атмосфера на фестивал, с цел да изчакат изгрева и появяването на мармота.

„ Още един зимен сън спря, с цел да мога да се срещна с тълпата, по този начин или другояче е мъчно да се спи, когато празненството е толкоз шумно “, сподели Дан Макгинли, вицепрезиден...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР