Основният принцип на съчетаване на храни и вина е да

...
Основният принцип на съчетаване на храни и вина е да
Коментари Харесай

С какви храни и ястия да поднесем Пино ноар

Основният принцип на съчетаване на храни и виновност е да се подчертаят усетите на продуктите, както и усетът и ароматът на виното. Виното не би трябвало да господства над храните като благоухание и усет, както и противоположното - храната не би трябвало да потиска усета и аромата на виното.

Виното Пино Ноар е с присъщ кондензиран усет и мирис, то е със напълно лек колорит на плодове и е известно като едно от класическите аристократични виновност.

Пино Ноар се съчетава доста добре с ястия от месо, изключително от телешко и агнешко месо. Това ароматно вино е уместно да бъде поднесено и с месо от диви птици. Пино Ноар е съвършено в комбиниране с патешко месо - счита се, че това е едно от най-подходящите виновност за поднасяне към патешко.

Пино Ноар се съчетава еднообразно добре с печено месо, със задушено и с ястия от месо със зеленчуци. Добро е съчетанието на това превъзходно вино с ястия от източната кухня, само че без да се употребяват прекалено мощни подправки.

 С какви храни и ястия да поднесем Пино ноар

Твърдите типове сирена и най-много висококачественият пармезан са подобаващи за съчетаване с Пино Ноар. Сьомгата и рибата звук са съвършени за съчетаване с Пино Ноар. От това комбиниране рибата става още по-вкусна, а виното - с по-наситен усет и мирис.

Много добре се съчетава Пино Ноар с предястия и ястия, които съдържат морски блага и пикантни подправки. Предястията от пушена риба се съчетават добре с ароматното вино.

 С какви храни и ястия да поднесем Пино ноар

Пино Ноар се комбинира доста добре с разнообразни типове салати от свежи зеленчуци със сосове на майонезна основа. Пино Ноар може да се сервира с разнообразни типове пушени меса - свинско, телешко или птиче.

Вареният телешки език е идеално предястие за съчетаване с Пино Ноар. Ястията от заешко месо се комбинират доста сполучливо с това ароматно вино. Пино Ноар е уместно за съчетание с разнообразни типове ястия от дивеч.

Месото от диво прасе сполучливо се съчетава с Пино Ноар. Добре е ястията от дивеч да са със сметанов или различен лоен сос, с цел да може да стане ароматът и усетът на виното още по-наситен. Това превъзходно вино се сервира охладено до температура 12-14 градуса.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР