Основният поток мигранти е през Сърбия. Това, което е по-интересното

...
Основният поток мигранти е през Сърбия. Това, което е по-интересното
Коментари Харесай

Тихомир Безлов каза истината за бежанците у нас

" Основният поток мигранти е през Сърбия. Това, което е по-интересното в румънската група, е, че те не разясняват съдействието с български служби. Ако имате такава огромна мрежа - тъй като се приказва, че са прекарали за една година 500 индивида - това демонстрира, че не са работили с българската страна. Защо? От съображения за сигурност ли, както се посочи нееднократно?  Отново имаме огромна проблем и с телефонните измами, който беше позатихнал преди. Много от българските групи оперират от Румъния ".

Това съобщи специалистът от Центъра по проучване на народна власт Тихомир Безлов в утринния блок на Българска национална телевизия.

" Много от българските групи оперират от Румъния. Много се спекулира и с това по какъв начин тъкмо се работи с мигрантските мрежи.

Те са случват нормално по националности - етнически. Начинът, по който работят е следният - нормално имат хора, които да им съдействат в съответната страна. Действително имаше такава информация и преди, че каналджиите имат хора и в полицията.

Вътрешна сигурност знаят за тази тематика, само че не знам по какъв начин са траяли нататък ", добави още Безлов. 

По думите му, Австрия е търсела политически причини, с цел да " държи Румъния на една линия с нас по тематиката за мигрантските талази ". 

" Това, което се вижда от данните досега за миграцията, е, че фактически имаме доста по-малко мигранти от 2023-та - в този момент са към 700 публично хванати, а предходната година бяха двойно повече. Зимните месеци, несъмнено, има доста по-малко от лятото. В Гърция са 5000, а в Италия са 14 000!

Говоренето по темата е политическо - поради въздушния Шенген и договарянията с Австрия. Този проблем се хареса на необятната аудитория, а и периодично се повтаря от националистическите партии.

Побоите, които се случиха неотдавна в столицата, и станаха тематика за редица мнения и внушения, е хубаво да не се преглеждат едностранчиво. Видимо е, че има малцинство от Близкия изток - хора, които по някаква причина са попаднали в България, и други, които имат право на дълготрайно престояване, като студентите да вземем за пример.

Освен тези, които минават нелегално през границите обаче, има и други, които влизат законно. 

Сложно е да се каже какъв брой бежанци има в България сега, само че коства ми се, че цифрата, което беше в центъра по бежанци, беше някъде към 1800. За съпоставяне лятото бяха към 5000.

Един от проблемите с центъра за бежанци е, че няма бюджет за наемане на защита. Ако се охраняват с служители на реда, ще е много по-скъпо. Това би трябвало да се реши на политическо равнище ", приключи Безлов.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР