Основният показател за разпространението на новия коронавирус в Германия днес

...
Основният показател за разпространението на новия коронавирус в Германия днес
Коментари Харесай

Основният показател за коронавируса в Германия е на рекордно равнище

Основният индикатор за разпространяването на новия ковид в Германия през днешния ден е на рекордно ниво пети следващ ден, заяви института " Роберт Кох ".

Новите случаи на 100 хиляди поданици през последните седем дни за първи път са над 260. Днес този индикатор е 263,7. За съпоставяне през вчерашния ден той бе 249,1, а в преди седмица – 169,9.

Новите случаи на ковид в Германия за миналите 24 часа са 48 640 - с към 1500 по-малко от записаното през предходното денонощие рекордно равнище от 50 196. 191 инфектирани са умряли.

В Германия, с население от 83 милиона души, от началото на пандемията са доказани близо 4,943 милиона случая на ковид. Над 97 хиляди от инфектираните са умряли.

Миналата седмица немският министър на опазването на здравето Йенс Шпан сподели, че страната се сблъсква с четвърта коронавирусна вълна, която назова " пандемия на неимунизираните ". Преди два дни канцлерката Ангела Меркел изрази страдание, че нивото на имунизация не е задоволително високо - съгласно нея равнището под 75 % е провокирало експоненциален растеж на новите случаи.

Хората имат дълг да се имунизират, с цел да предпазят другите, съобщи през днешния ден Меркел, представена от Асошиейтед прес.

Около две трети от популацията на Германия е изцяло имунизирано против коронавирус. Властите отхвърлиха да създадат имунизацията наложителна за някои категории хора, само че обмислят нови ограничения на фона на растежа на новозаразените, отбелязва АП.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР