Основният мотив да подам оставка е напрежението, което се натрупа

...
Основният мотив да подам оставка е напрежението, което се натрупа
Коментари Харесай

Невена Зартова: 17 дела срещу Нотариуса са водени в СРП, те са прекратени в него интерес

„ Основният претекст да подам оставка е напрежението, което се натрупа в Софийската районна прокуратура от предишното лято до момента. То се показва в съществуването на безкрайни инспекции – сложни за цялостната активност, които натоварват както работата на сътрудниците, по този начин и на администрацията. Предпочитам да се отдръпва, с цел да може сътрудниците да работят в по-спокойна среда “. Това разяснява в „ Тази заран “ Невена Зартова -административният началник на прокуратурата, който е към този момент в оставка.

Тя уточни, че при започване на седмицата управлението е разискало подаването на оставки и е взело решение за това. 

Ръководителите на столичната прокуратура подадоха оставки

Зартова изясни, че в Софийската районна прокуратура е имало заведени каузи против Мартин Божанов-Нотариуса, които след това за били прекъснати.

" Тези каузи са 17 на брой, по-голямата част от тях са завършили доста от дълго време - в интервала от 1998 година - 2003-2005 година до 2017 година Приключили са с отвод и преустановяване в полза на Божанов. Има две относително по-нови каузи - от 2020 година и 2021 година И двете преписки са прекъснати, като претекстът за това е изтекла безспорна отминалост за наказателно гонене. Това значи, че от момента на подаване на жалбите досега на осъществяване на действието е изминал забележителен интервал от време. Няма непотребни забавяния, няма някакви подозрения - аз най-малко не открих. Тези прокурорски преписки в никакъв случай не са били разпределяни на прокурори от профилирания отдел - както беше обявно ", уточни Невена Зартова.

По думите ѝ тя едвам в този момент се е срещнала със наличието на препуските - по-рано не ги е чела. 

Очаквайте детайлности.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР