Основните задачи и предизвикателства пред образователната система, които обсъждаме, са

...
Основните задачи и предизвикателства пред образователната система, които обсъждаме, са
Коментари Харесай

Вълчев е за насърчаваме училищата да обменят добри практики

" Основните задания и провокации пред просветителната система, които обсъждаме, са подобряването на материалната база и модернизирането на процеса на образование. " Това уточни министърът на образованието и науката Красимир Вълчев по време на визитата си в град Силистра, оповестиха от МОН.
На среща с управлението на общината и народни представители, министърът и ръководителят на отрасловата комисия в Народното събрание Милена Дамянова, разискаха заниманията по ползи и ремонтите на учебните заведения в региона. По-голяма част от просветителните институции към този момент са реновирани с обезпечено финансиране по разнообразни стратегии. " 10% от средствата за заниманията по ползи остават разполагаем на общините, с цел да могат да се осъществят взаимни междуинституционални планове “, означи министър Вълчев и моли да се провеждат повече пътувания за учениците и визити на културно-исторически обекти в страната.
Министър Вълчев посети ремонтираните детска градина „ Роза “ и ОУ " Св. св. Кирил и Методий " в града. По време на срещите си с управленията на просветителните институции и учителите бяха разисквани осъществяванията на планове, съдействали за промени както във връзка с сградния фонд и рационализация на оборудването, по този начин и в методите на преподаване. " Най-важно е доверието и взаимоотношението с родителите ", акцентира министър Вълчев. Той обърна внимание на опциите за обмяна на практики сред учебни заведения и още веднъж уточни, че най-важната иновация е изобретателният преподавател. В ОУ " Св. Св. Кирил и Методий " работят за привличане на млади учители, като измежду дейностите беше маркирана положителната база и провеждането на часове от студенти по предмет " Физика ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР