Основните цели на първия етап от специалната военна операция в

...
Основните цели на първия етап от специалната военна операция в
Коментари Харесай

Русия: Първи етап от операцията - изпълнен, ВВС и ВМС на Украйна са елиминирани

Основните цели на първия стадий от специфичната военна интервенция в Украйна са изпълнени, въоръжените сили на Украйна претърпяха обилни загуби. Това съобщи съветският министър на защитата Сергей Шойгу, представен от ТАСС.

" Първо, за специфичната военна интервенция на въоръжените сили на Русия на украинска територия. Като цяло главните цели на първия стадий са реализирани. Бойният капацитет на украинските въоръжени сили доста понижа, което разрешава главното внимание и главните старания да се съсредоточат за постигането на главната цел - освобождението на Донбас ", означи той.

По негови думи въоръжените сили на Украйна " са понесли обилни загуби ". " Въздушното превъзходство е реализирано. Военновъздушни сили и системата за противовъздушна защита са на практика отстранени ", заключи министърът на защитата.

Шойгу уточни, че от 152 бойни самолета, които украинските въоръжени сили са имали преди началото на интервенцията, 123 са били отстранени, както и 77 хеликоптера от общо 149. Отстранени са и 152 от 180 системи за противовъздушна защита с огромен и междинен обхват.

" Военноморските сили на страната са престанали да съществуват. Значителни загуби са понесени от всички елементи на сухопътните и въздушно-десантните войски ", акцентира министърът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР