Основните строителни дейности от ремонта на Националния дворец на културата

...
Основните строителни дейности от ремонта на Националния дворец на културата
Коментари Харесай

Ремонтът на НДК е към края си

Основните строителни действия от ремонта на Националния замък на културата би трябвало да приключат до 15 ноември. Това заяви на брифинг шефът на НДК Ангел Митев.

Общо 45 млн. лв. е общият бюджет за ремонт на НДК. Разгънатата повърхност на НДК е 123 хиляди кв. м. От тях са сменени 14 хиляди настилки. Обновени са камерите, инсталациите, подменят се конвектори, радиатори и всички равнища от 8 до 4, заяви той.

След средата на ноември ще се правят монтажните действия на техниката, тестването на системите, обзавеждането. В тези ремонтни действия се работи по 70 % от постройката, останалите 30 % нямат нужда от замяна, изясни Митев, представен от Българска телеграфна агенция.

Представени бяха съответните действия по всички пространства, които ще бъдат употребявани по време на българското председателство. В залите 3, 3.1 и 3.2, които ще са съществени за множеството събития в границите на председателството, се слагат настилки и подови кутии. Зала 3 е с нова ламперия и нов таван.

Оборудвана е със модерна техника, включваща дискусионни пултове, видеоконферентна, преводаческа и презентационна система. Напълно актуализирани са и преводаческите кабини.

С нов таван в овална форма е Зала 10, в която ще са съвещанията на формалните лица. Подменени са настилки и в залите 7, 8 и 9 и фоайетата пред тях.

Активно се работи и по главния вход за делегатите - А4. Ремонтира се и зоната пред вход А6, от където ще влизат министър председатели и президенти.

В Зала 6, която е планувана за Международен пресцентър, също не престават строително-ремонтните действия.

Подменени са настилките и във всички фоайета, включени в обсега на ремонта. Положени са към 14 000 кв. м гранитогрес. Подменя се и оборудването на санитарните пространства.

Запазени са всички мраморни настилки и достоверния интериор на НДК, както и творбите на изкуството.

В рамките на НДК има 80 творби на изкуството - фрески, статуи, картини, разнообразни пана, чиято обща стойност, съгласно Митев, е към 150 млн. лева
Предстои те да бъдат реставрирани, това ще стане през декември и ще е финалната част от ремонтните действия.

До края на годината всички поправки по постройката би трябвало да приключат, тъй като първите събития в нея ще са още на 4-5 януари, разясниха от управлението на НДК. Те показаха, че постройката ще е подготвена за председателството.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР