Основните политически сили в Италия закриха предизборната кампания с последни

...
Основните политически сили в Италия закриха предизборната кампания с последни
Коментари Харесай

Изборите в Италия: Финални митинги на основните политически сили

Основните политически сили в Италия закриха предизборната акция с последни манифестации. И желаеха поддръжка от италианските гласоподаватели за решение на неотложните проблеми – високите цени на силата, инфлацията, загубата на покупателна дарба и обедняването.

Десният блок в Италия се надява на триумф на изключителните парламентарни избори в неделя. Джорджия Мелони, водач на считаната за крайнодясна партия " Италиански братя ", може да стане първата жена министър-председател на апенинската страна.

" Италиански братя " издигнаха като съществени стълбове в акцията Бог, нацията и фамилията.

Основните сътрудници на Мелони в десния съюз са " Лига " на Матео Салвини и по-умерената като послания " Форца Италия " на някогашния министър председател Силвио Берлускони.

Левият блок, воден също от някогашен министър председател - Енрико Лета, теоретично може да победи Мелони, само че няма да има болшинство. Предвид вътрешни различия в евентуалната коалиция и слабото показване в анкетите, възможностите на левицата за триумф наподобяват дребни.
Ние сме тук, с цел да се надигнем пред проблемите и да ги решим. Искаме да го създадем посредством единна политика и най-много европейска политика. Да живее Европа, стига с този антиевропейски роман!
Енрико Лета, водач на Демократическата партия

Популисткото Движение " Пет звезди ", водено от Джузепе Конте, може да бъде трета политическа мощ в италианския парламент.

" На 25 септември ще бъде значим миг за цялата национална общественост. Трябва да изберем. Трябва да решим дали желаеме да увеличим заплатите на тези, които печелят 2, 3 или 4 евро на час, или да вдигнем заплатите на тези, които към този момент получават по 10 000 евро на месец ", разяснява Конте.

На равнище Европейски Съюз изборите се преглеждат като тест дали по-радикалните настроения набират все по-голяма инерция в 27-членния блок.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР