Основната задача на управляващата клика на Бойко Борисов бе да

...
Основната задача на управляващата клика на Бойко Борисов бе да
Коментари Харесай

Ген. Атанасов: Задачата на Бойко Борисов е да избере ВСС, който да доведе нов Цацаров

Основната задача на ръководещата клика на Бойко Борисов бе да бъде определен подобен Висш съдебен съвет, който да подсигурява избирането на нов Сотир Цацаров, съобщи водачът на ДСБ Атанас Атанасов пред бТВ.
„ Това е извънредно значима задача за тях, с цел да може да се подсигурява безотговорност. И виждате, още несвикан този Висш съдебен съвет, какво се случва към него, към персоните, които го съставляват, метода, по който протече изборът в Народното събрание. Как може да приказват за консенсус и съгласие, а на процедура да има пазарлък. Разбирам да имаше търсене на консенсус, в случай че за всяко от тези места имаше по пет кандидатури, а всяка една от партиите, като се изключи Българска социалистическа партия, предложи толкоз претенденти, колкото ѝ се поставя съгласно това, което са се разбрали. Очевидно е, че става дума за пазарлък. А и вижте качествата на тази хора, вижте от кое място идват, кой какъв път има. За една немалка част от тези магистрати имаше тежки подозрения за зависимости и нито един въпрос в правната комисия – цялостно безмълвие от депутатите “, добави той.
Според него е необичайно, че новите членове на Висш съдебен съвет ще имат петгодишен мандат, а са изслушвани единствено по 3 минути.
На въпрос по какъв начин ще разяснява работата на досегашния Висш съдебен съвет той отговори: „ Няма потребност аз да го разясня. Всеобщо е отношението към отиващия си Висш съдебен съвет, претрупан с извънредно доста отрицателни страсти, спорни решения и лобита, които се блъскаха от самото начало. И в последна сметка – никакъв резултат “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР