Основната задача на Дани Валверду и Джейми Делгадо е да

...
Основната задача на Дани Валверду и Джейми Делгадо е да
Коментари Харесай

Григор Димитров: инвестиции, тенис и балансът между Валверду и Делгадо


Основната задача на Дани Валверду и Джейми Делгадо е да внасят дребните усъвършенствания в играта на Григор Димитров, които вършат огромната разлика. Това описа първата ни ракета в изявление за Tennis Chanel в Монте Карло.

„ Всеки от тях способства по друг метод. Аз съм в Тура от толкоз години. Всичко опира до детайлите. Тази година ставам на 32 и се усещам необикновено. Имам доста опит. Що се отнася до тях двамата, те би трябвало да споделят какво може да се промени с още малко. Какво мога да направя още малко по-добре. Намираме доста добър баланс “ – сподели Димитров.

Двубоят се организира точно на „ Корта на принцовете “, където българинът ще срещне и Лехечка във втори кръг.

„ Мисля, че имах доста благоприятни условия във втория сет. Имах доста точки за пробив, само че той правеше верните неща. В третия сет обаче продължих да работя доста, да играя с доста спин и да се пробвам да го слагам в некомфортна обстановка. Общо взето, продължих да върша това, което и преди този момент “ – показа първата ни ракета.

Димитров и Шелтън са имали забавен диалог след мача, в който някогашният №3 в света е дал препоръки на американеца.

„ На клей би трябвало да си толерантен. С него даже си говорехме за това и той сподели, че в никакъв случай не е разигравал топката толкоз на личен сервис. Аз го посъветвах да бъде толерантен, той несъмнено е огромен гений “.

Григор Димитров още веднъж ще играе на „ Корта на принцовете “ на Мастърс шампионата в Монте Карло. Първата ни ракета среща Иржи Лехечка в мач от втори кръг, а дуелът е втори в програмата за сряда. Срещата на някогашния №3 ще стартира незабавно след края на мача сред Александър Зверев и Роберто Баутиста Агут, която е с начален час 12:00.

„ Чувствам се добре, имах няколко дни вкъщи. Тренирах вкъщи и това разрешава малко да живееш по личните си правила. Трябва ти корт – имаш го; трябват ти топки – има ги. Това доста оказва помощ – да имаш такива седмици в календара. Публиката е невероятна, трибуните са цялостни. За мен е същинско развлечение всичко това. Наслаждавам се на това да съм тук “ – показа тенисистът.

Той описа и за живота отвън корта:

„ В Монте Карло е доста занимателно, хората могат да се насладят на доста места. Не желая да споделям имена на заведения за хранене, тъй като имам толкоз доста другари тук. Едно от нещата, които обичам – освен в Южна Франция, само че въобще в покрайнината, е, че постоянно има какво да разгледаш. Сега е април и през идващите седмици последователно светът се отваря. Иска ти се да си на открито, да си вземеш дребна лодка, просто да се наслаждаваш на живота. Опитвам се да върша и това “.

Повечето почитатели най-вероятно са забелязали, че Григор Димитров към този момент играе с друг часовник. Това е бранд, за който тенисистът също загатна:

„ От няколко години аз и мои сътрудници инвестирахме в компания и в този момент се разрастваме. Продаваме часовници. Това е бранд, за който ще се чува доста в бъдеще, имаме и нови модели, тъй че може да ги ревизирате “.
Tenniskafe.com · Майсторството да станеш първенец за 34 часа
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР