Основната цел на Xiaomi за сега е да набере средства

...
Основната цел на Xiaomi за сега е да набере средства
Коментари Харесай

Xiaomi анонсира умна врата, която разпознава лица

Основната цел на Xiaomi за в този момент е да набере средства за по-нататъшно създаване на интелигентната врата. Засега към този момент има прототипи, а името е Xiaobai Blade Star. Входната врата разпознава домакина благодарение на технология за 3D различаване на лица. Допълнителни способи за отваряне на устройството са скенер за пръстови отпечатъци, ключова дума или NFC. Освен това разполага с два екрана: външен 5-инчов и вътрешен 10,1-инчов.

Цялата система се зарежда от осемядрен процесор MediaTek Kompanio 500. Производителят твърди, че интелигентната врата разчита лицето за по-малко от секунда на разстояние до 1 метър. Устройството може да съхранява до 255 лица по едно и също време и вероятността за неточност при разпознаването е доста дребна.

" Чудната врата " е оборудвана с две камери, едната с режим за нощно виждане, а другата е елементарна. За пълноценни видеоразговори и връзка през вратата устройството е оборудвано с микрофон. Вграденият PIR (пасивен инфрачервен датчик за движение) подкрепя работата на джаджата.

Устройството е интегрирано в екосистемата за образован дом на Xiaomi. С инсталирането на приложението е допустимо да синхронизирате входната врата със смарт телефона си. Ако инцидентно оставите вратата отворена или някой пристигна, до момента в който ви няма, ще бъдете известени.

Xiaobai Blade Star е направен от подсилено желязо с дебелина 3,5 инча. Интелигентната врата се предлага в няколко размера и два цвята: сив и кафяв. Доставките ще стартират през юни 2022 г.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР