Основната причина за това Австрия да не ни допусне в

...
Основната причина за това Австрия да не ни допусне в
Коментари Харесай

Филип Гунев: Австрия не ни допуска в Шенген заради цялостната миграционна обстановка в ЕС

Основната причина за това Австрия да не ни допусне в Шенген не е обвързвана с нещо, което ние вършим или не вършим. В доста по-голяма степен е обвързвана с цялостната миграционна конюнктура в Европейски Съюз, която възстановява стойностите на незаконните мигрантски потоци и молби за леговище към времената от преди 6-7 години. Тогава в България имаше сериозна миграционна рецесия. Това изясни в предаването " ” Филип Гунев, някогашен заместник-министър на вътрешните работи.

По думите му големият миграционен поток се дължи на доста фактори.

" Освен споровете в разнообразни елементи на Африка и Близкия изток, това което следим в Съединени американски щати, по южната граница, е една всеобща корист с интернационалната система за търсене на леговище. Каналджиите я употребяват все по-ловко. В Щатите няма явни геополитечски аргументи да има сега рекордна миграция ”, разясни той.

Официалната статистика на Европейската организация за гранична защита демонстрира едни 220-250 хиляди хванати незаконни мигранти по външните граници. Тя се разминава с действителността от над 800 хиляди подадените молби за убежища в Европа. Тоест, огромна част от тези появили се от нищото претенденти за леговище изобщо не са били залавяни по границите ”, счита още Гунев.

Според него миграционната обстановка в Европа няма да се промени.

" Всички стратегически разбори на европейските институции демонстрират, че това ще е новата действителност. Поетапно отваряне даже на въздушните граници би било някаква форма на облекчение. Въпреки че сега, явно сухопътните граници даже да ги вдигнат, няма да има необикновен резултат за пътуващите сред София и Виена ”, добави някогашният заместник-министър на вътрешните работи.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР