Основната причина за мигрантската вълна е войната в Сирия. Около

...
Основната причина за мигрантската вълна е войната в Сирия. Около
Коментари Харесай

Анализатори обясниха каква е ползата от мигрантите

Основната причина за мигрантската вълна е войната в Сирия. Около това мнение се сплотиха Даниел Стефанов от Европейския съвет за външна политика и ръководителят на „ Консерваторъ” Николай Облаков в ефира на „ Плюс-Минус. Коментарът след новините.”

'Вероятно никой не поддържа незаконната миграция, само че застаряващото население на Европа евентуално ще има потребност от много нова работна ръка ", счита още Стефанов.

Според него има икономическа изгода от мигрантите, само че единствено в случай че съумеят да се интегрират в обществото.

Председателят на „ Консерваторъ” Николай Облаков изрично се разгласи срещу незаконната миграция. Според него има икономическа изгода от някои мигранти. „ Европа обаче би трябвало да реши дали тези изгоди са й по-важни”, акцентира той.

Стефанов уточни, че не е вярно страните по границата на Европейски Съюз да поемат главната финансова тежест във връзка с незаконните мигранти. Облаков обаче беше безапелационен, че финансите не би трябвало да идват от Европейски Съюз.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР