Основната грешка или измама, до която ние достигнахме, е това

...
Основната грешка или измама, до която ние достигнахме, е това
Коментари Харесай

Владимир Будинов: „През Втората световна война нито една държава не се е готвила за борба срещу никакъв нацизъм и фашизъм“

„ Основната неточност или машинация, до която ние достигнахме, е това че в този интервал руската агитация, неотложно след започване на германо-съветската война на 22 юни 1941 година, споделя че е налице битка против фашизъм и нацизъм. След войната тази теза беше подета и от западни историци и държавници. Ние потвърждаваме с документи, че нито една страна не се е готвила за битка против никакъв нацизъм и никакъв фашизъм. За такива неща се готвят нормално държавните управления и генералните щабове на съответните армии - главните суперсили в Европа са Германия, Съветския съюз и Англия. Ние не намерихме измежду техните архиви проекти на техните държавни управления, изключително на руското държавно управление. Статуса на съветско-германските връзки след август 1939 година е на държави–съюзници. “, споделя Владимир Будинов, посетител на предаването „ Видимо и невидимо: Абордаж “.

Инж. Владимир Будинов взе участие в проучвателен екип от съидейници, който повече от 25 година се занимава с исторически проучвания на интервала от 1 септември 1939 година до 2 септември 1945 година Екипът базира проучванията си на над 200 научни книги, най-вече от руски историци, а също и на публикации, алманаси на български исторически институции и разработки на български историци, такива като Людмил Спасов, Витка Тошкова, Евгения Калинова, Георги Боздуганов и други В някои от тях се застъпват прокомунистически, просъветски тези, а в други -антикомунистически и антисъветски тези. В резултат на своите проучвания и разбори екипът стига до заключения, които са в прорез с формалната българска историография, със руски трудове, дори и с тези на историци от Съединени американски щати и Западна Европа, които са основани основно върху изводите на Съветската историография.
На срещите, състояли се в интервала 12-14 ноември 1940 година, Молотов показва на Хитлер и Рибентроп направените от Сталин „ Директиви към Берлинската среща сред Молотов, Хитлер и Рибентроп “. Съгласно втора точка от тези наставления главният въпрос на договарянията е България. Съветският съюз желае да разположи две военноморски бази в България, като след това те щели да станат и сухопътни. Хитлер и Рибентроп са мощно сюрпризирани от това „ предпочитание “ на Сталин към несъседна страна, която е оповестила неутралитет още 15 септември 1939 година „ Каква е задачата на Съветския съюз за този сондаж? Това е доближаване към проливите - безконечната фиксидея на съветските и руските водачи. И тъй като с Турция има също съществени сондажи, руското управление към този стадий се убеждава, че мъчно ще пробие с Турция и както един наш помощник на скоро ни сподели: „ Съветският съюз просто заобикаля Турция, не отива директно непосредствено към Босфора и Дарданелите, а отива в територия, която е относително близка, “, споделя откривателят.

Как Съветския съюз и Германия се оказват с обща граница от Балтийско до Черно море, за какво България става „ ябълката на раздора “ сред двата огромни хищника, за Соболевата акция - следващата хибридна интервенция, типична за руската политика по отношение на страната ни и други забавни разкрития и обстоятелства ще научите от видеото:

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР