Основната функция на сифоните е да задържат по-големите частици отпадъци,

...
Основната функция на сифоните е да задържат по-големите частици отпадъци,
Коментари Харесай

Как да отпушите сифона в банята и кухнята

Основната функционалност на сифоните е да задържат по-големите частици боклуци, с цел да не се появят проблеми в канализацията. Разбира се, понякога е добре да се ревизира какво е положението на сифоните в мивката в кухнята, банята, тоалетната. Когато стартира да се задържа вода, това значи, че нещо пречи на оттичането. Най-вероятно се касае за натрупали се частици от храна, косми, сапун. Все отново има късмет водата да отнесе тези натрупвания, в случай че са дребни. Важно е да пуснете мощна бликам вода, с цел да пробвате.

В случай, че е запушен сифонът в кухнята, би трябвало да се постараете със серпантина за отпушване да измъкнете насъбраните частици. Ако натрупването е огромно, би трябвало да демонтирате тръбата под мивката и да отстраните насъбраните замърсявания. Ако е запушен сифонът на пода в банята, би трябвало да изсипете корозивна натрупванията примес за отпушване на канализация. Желателно е първо да пробвате с домашни препарати, с цел да пощадите канализационните тръби. Професионалните прахчета, без значение дали вземете такива за студена или топла вода, са със мощно корозивно деяние и съдържат сода каустик. Ако тръбите са пластмасови, при тях рискът от корозия е изключително огромен.
Най-лесният и на ниска цена метод за отпушване на сифон е да изсипете 1/2 чаша сода за самун в дренажната система и по-късно 1 чаша бял оцет. Покрийте канала и оставете сместа да престои сред 30 минути до 1 час. След третирането със сода и оцет, направете промиване с 2 литра вряла вода.

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР