Основната фасада на изгорялата историческа сграда на старата фондова борса

...
Основната фасада на изгорялата историческа сграда на старата фондова борса
Коментари Харесай

Фасадата на изгорялата сграда на борсата в Копенхаген частично се срути

Основната фасада на изгорялата историческа постройка на остарялата фондова борса в Копенхаген се срути, оповестиха датските служби, представени от Франс прес.

" За страдание фасадата откъм канала " Фредериксхолмс " се срути ", се споделя в обява в обществената мрежа " Екс " на службите за незабавни дейности. Няма данни за потърпевши хора, а регионът е бил евакуиран.

Днес над останките от 400-годишното здание към момента се издигаше пушек след пожара, избухнал във вторник, който унищожи огромна част от постройката, показва Франс прес.

Пожарникари се бориха с огненото злополучие в продължение на две денонощия. По-рано през днешния ден бе обявено, че ще останат на място още 24 часа, осведоми Ройтерс.

Датската комерсиална камара, която е притежател на постройката и я използваше като своя централа, се зарече да възвърне емблематичната сграда. Тя е издигната през 17 век, като до 1974 година в нея се обитава датската фондова борса.

Кметът на Копенхаген Софи Хесторп Андерсен съобщи, че идния месец ще замине за Париж, с цел да изследва по какъв начин е била възобновена катедралата " Нотр Дам ", която преди пет години също бе опустошена от пожар.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР