Основната част от средствата, които Вашингтон отделя за подкрепа на

...
Основната част от средствата, които Вашингтон отделя за подкрепа на
Коментари Харесай

Виктория Нюланд: Основната част от средствата за Украйна остават в икономиката на САЩ

Основната част от средствата, които Вашингтон отделя за поддръжка на управляващите в Киев, остават в стопанската система на Съединени американски щати. Това сподели заместник-държавният секретар на Съединени американски щати по политическите въпроси Виктория Нюланд, съобщи ТАСС.

Тя изрази убеденост, че след почивката Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати ще „ отбрани свободата и демокрацията по света “, като утвърди спомагателни бюджетни средства за поддръжка на Киев. „ И апропо, би трябвало да помним, че по-голямата част от средствата незабавно се връщат непосредствено в американската стопанска система за произвеждане на оръжия, в това число основаване на добре платени работни места в към 40 американски щата “, сподели Виктория Нюланд в изявление за CNN.

Американската администрация по-рано изпрати искане до Конгреса за спомагателни бюджетни заеми през фискалната 2024 година, която стартира в Съединени американски щати на 1 октомври, главно за подкрепяне на Израел и Украйна, както и за противопоставяне на Китай и Русия в Азиатско-тихоокеанския район, напомня ТАСС. Общо изпълнителната власт, ръководена от президента Джо Байдън, би желала да получи за тези цели към $106 милиарда На 13 февруари Сенатът, с поддръжката на някои републиканци, одобри различна версия на законопроекта, предусещащ разпределението на 95 милиарда $ за помощ на Украйна, Израел и Тайван. Пакетният законопроект обаче не включва разпореждания за стягане на контрола по южната граница. На 15 февруари Камарата на представителите излезе в двуседмична почивка, без да гласоподава законопроекта.

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР