Основна цел на моя екип е да върнем Приморско и

...
Основна цел на моя екип е да върнем Приморско и
Коментари Харесай

Иван Гайков: Обединени ще превърнем Приморско в чиста, модерна и предпочитана дестинация

Основна цел на моя екип е да върнем Приморско и Китен на картата на известните европейски курорти за морски туризъм, знаем по какъв начин да го реализираме, безапелационен е той

Ще работя главно за превръщането на община Приморско в съвременна и желана туристическа дестинация. Това оповести  претендентът за кмет на Политическа партия ГЕРБ Иван Гайков. Той показа акцентите от управническата си стратегия. Сред целите на Гайков и екипа му са още опазването на здравето, инфраструктурата и чистотата. 

„ Нека обединени създадем по този начин, че родното ни място да бъде просперираща европейска община - с добра инфраструктура, здравно обслужване и дейна общественост с богат обществен и културен живот “, споделя Иван Гайков. 

Той оглавява и листата на Политическа партия ГЕРБ за Общинския съвет на Приморско. Тя се състои от специалисти от разнообразни области, само че всички познават проблемите на всяко едно обитаемо място. 

„ Ние сме мощен и обединен екип, който се състои от виновни и потвърдени експерти със стабилен опит в разнообразни сфери на публичния живот. Близо сме до вас, познаваме проблемите и ще ги решаваме дружно с вас “, безапелационен е претендентът за кмет. 
 Той е упорит, деятелен, с ясни цели и стратегия. Иван Гайков се впусна в борбата за кметския стол със мощна поръчка за победа
За тях Приморско не е единствено роден град, не е единствено място за живеене, а идея, а задачата е връщането на общинския център и Китен на картата на водещите европейски дистанции за морски туризъм. 

Вижте акцентите от управническата стратегия на Иван Гайков и екипа му:
 

ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ

●    Липсата на коли за спешна помощ и положително здравно обслужване е един от огромните проблеми на община Приморско. 
Поемаме ангажимент за пускане на процедура за обезпечаване на 2 броя оборудвани коли за спешна помощ за неотложна здравна помощ за потребностите на жителите на Приморско, Китен, Веселие, Ново Паничарево, Ясна поляна и Писменово отвън обсега на ЦСМП гр. Бургас.
●    Реновиране на Общински медицински център в Приморско.
●    Осигуряване на екип от медицински експерти за дейния летен туристически сезон посредством взаимно партньорство с държавни лечебни заведения и Медицински университети.
●    Откриване на денонощен кабинет за неотложна здравна помощ отвън обсега на ЦСМП Бургас.
●    Осигуряване на условия за привличане на медицински експерти.

ТУРИЗЪМ

•    ИЗГРАЖДАНЕ НА ЕКО ПАРК „ КОРИЯ “

Нашият екип има подготвен абстрактен план за превръщането на парк „ Кория “ в еко зона, включваща голям брой атракционни действия:

-Обособяване на пикник зона.
-Изграждане на велоалеи и трасе за колела.
-Устойчиви и съобразени с околната среда пространства за работа навън и образования.
-Зона за конни спортове и езда.
-Кемп зона за осъществяване на занимания „ Зелено учебно заведение “, налична за жителите и гостите на община Приморско.
-Зона за разходка на свободно пуснати домашни любимци.
-Пейнтбол зона.
-Монтиране на плаващ пристан, даващ опция за развиването на водни спортове и атракции – кану, водно колело и лодки за разходки по поречието на река Дяволска.
-Алея за разходки и отделяне на паркинг зона на входа на Еко парк „ Корията “.
-Осигуряване на безвъзмезден интернет достъп, видеонаблюдение в действително време.

●    Реализация на планове по новооткритата от Министерство на туризма „ Програма за финансиране на маркетингови действия на туристически услуги в черноморските общини в България “ за уголемение на дейния туристически сезон, както и за интензивно съдействие и привличане на туристи от външни пазари - Германия, Полша Унгария, скандинавските страни и Англия.
●    Активни взаимни дейности с представителите на Туристическата камара в Приморско, туроператорски организации и браншови организации за повишение качеството на цялостния туристически артикул – запаси, база, личен състав, артикули и пазари.
●    Разрешаване на казуса с паркирането през дейния туристически сезон посредством обособяването на нови общински безвъзмездни паркинг зони.
●    Обогатяване на културния плакат на Община Приморско и надграждане на съществуващите и утвърдили се като запазена марка на община Приморско културни и спортни мероприятия.
●    Развитие на тракийското светилище Бегликташ и превръщането му в международна забележителност.
●    Изграждане на тематични базари в централните елементи на Приморско и Китен, и поетапно унифициране на преместваемите търговски обекти.
●    Подобряване на образа на главните артериални улици и тротоарни площи в градовете Приморско и Китен.
●    Създаване на „ Обща тактика за културен туризъм ", включваща взаимни културно-исторически направления с Община Созопол, Община Царево и Община Поморие. Първата стъпка от проектa планува включването на забележителности с културно-исторически и набожен темперамент в общ туристически маршрут, като задачата е реализация на културно-исторически и набожен туризъм в четирите морски общини през пролетните и есенните месеци в годината.
●    Увеличение на вложенията за рекламна активност чрез цифров маркетинг.

ЧИСТОТА, ОЗЕЛЕНЯВАНЕ И ГОРСКИ ФОНД

●    Създаване на звено към Оперативна програма „ Чистота и Озеленяване “, което да управлява и координира чистотата на плажните линии и безпроблемния достъп към плажовете на територията на Община Приморско. Откриване на гореща телефонна линия за приемане на сигнали и недоволства.
●    Поетапно въвеждане и консолидиране на NORD система за сметосъбиране и сметоизвозване в зоните, обхващащи централните елементи на Приморско и Китен. Системата към този момент е сполучливо интегрирана в Бургас, София, Варна, Севлиево и доста други общински центрове. Тя съставлява вграждането на съдове с до 4 пъти по-голям размер от съществуващите контейнери вид „ бобър “. Предвижда се финансиране посредством оперативни стратегии за районно развиване.
●    Навременни услуги по стерилизация, дезинсекция и дезакаризация.
●    Ежеседмично машинно миене на улици, транспортни мрежи и уреди на територията на Приморско и Китен.
●    Приоритетно разчистване на натоварени публични пространства и недопускане на формиране на сметища през дейния туристически сезон.
●    Разработване на механизъм за преизчисляване на такса битови боклуци, съобразена с количеството генериран боклук.
●    Съхранение и поддържане на общинския горски фонд посредством финансиране по Европейска стратегия „ Залесяване и поддръжка “.
●    Гарантиране своевременното облекчаване на потребностите на жителите на община Приморско с дърва за огрев.

ИНФРАСТРУКТУРА И БЛАГОУСТРОЙСТВО

●     Изграждане на пътен възел към Следствен отдел към окръжна прокуратура „ Узунджа “.
●    Основни поправки на пътните платна, свързващи Приморско – ММЦ – Китен, Приморско - Ясна поляна, Веселие – Ясна поляна, Ново Паничарево – Ясна поляна.
●    Предоставяне право на прилагане на път Приморско – Перла, асфалтиране на пътната права и отделяне на паркоместа по протежението на пътя за улеснение достъпа до забележителностите Бегликташ, резерват „ Ропотамо “ и плажовете „ Северен плаж – Приморско “ и „ Стамополу – Перла “.
●    Завършване на план „ Брегоукрепване на река Дяволска “ и свързването на улица „ Крайбрежна “ с метода към пристанище Приморско.
●    Изграждане на съвременни и модерни подходи към плажовете на градовете Приморско и Китен.
●    Модернизиране на крайбрежната алея на Приморско, посредством създаване на зона за отдих, спортна и детска площадка и обогатяване на арт инсталациите. 
●    Изграждане на парк, с пикник зона и открити пространства, за работа посред природата в региона сред ММЦ и град Китен.
●    Облагородяване на централна градска част в Китен и създаване на амфитеатрална сцена.
●    Стартиране на процедура за създаване на пречиствателна станция в с. Ясна поляна.
●    Изграждане на детска площадка и обособяването на паркова зона в с. Ново Паничарево. Изграждане на спортно игрище.
●    Проектиране и осъществяване на план за разчистване на речно корито на р. Ропотамо в с. Ново Паничарево и речно корито на р. Дяволска, с. Ясна поляна.
●    Асфалтиране на улици и създаване на тротоарни настилки в с. Веселие, с.Ясна поляна, с.Ново Паничарево и с. Писменово 

ПРИСТАНИЩА

●    Ускоряване на процедурата по издаване позволение за градеж на ново и модерна пристанищна инфраструктура. Реализиране на плана посредством държавно или европейско финансиране, съобразено с настоящата референтна рамка по Програма за развиване на селските региони.
●    Обособяване на нови спомагателни 20 броя лодкостоянки върху съществуващата брегоукрепителна буна на районна прокуратура Приморско.
●    Своевременен ремонт на оборудването за втурване на плавателни съдове (хелинг) към рибарското пристанище.
●    Изграждане на ремонтно хале и обезпечаване на генератор за изсъхнал лед на територията на Рибарско пристанище Приморско.
●    Предприемане на съответни и незабавни дейности за прекачване собствеността на пристанище Китен от държавна към общинска благосъстоятелност.

ПРОЗРАЧНО УПРАВЛЕНИЕ, ОТКРИТА И ДОСТЪПНА АДМИНИСТРАЦИЯ, СОЦИАЛНА ПОЛИТИКА

●    Модерно ръководство, отворено към жителите.
●    Създаване на електронна платформа за административно обслужване.
●    Съкращаване периода за издаване на документи и информации от Общинска администрация.
●    Прозрачна и своевременна процедура по даване на общински терени за търговия.
●    Публикуване на ежемесечен обществен доклад за работата на общинската администрация.
●    Подобряване връзката и взаимната работа сред браншови асоциации и сдружения, и община Приморско.
●    Подобряване качеството на услугата „ Домашен обществен патронаж “.
●    Обществени разисквания по значими за популацията въпроси. 

ОБРАЗОВАНИЕ И СПОРТ

●    Осигуряване на дофинансиране на дейностите в образованието.
●    Интензивни пролетни курсове, финансирани от общината, за образование на експерти и повишение квалификацията им в областта на хотелиерството и ресторантьорството.
●    Подкрепа за изявени деца и младежи с гении и достижения в науката и спорта.
●    Осигуряване на финансиране и дейна поддръжка към спортните клубове, сдруженията с нестопанска цел и  самодейните сформира на територията на Община Приморско.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР