Основна радарна антена блокира на изстреляния преди две седмици космически

...
Основна радарна антена блокира на изстреляния преди две седмици космически
Коментари Харесай

Блокира основна радарна антена на космическия апарат Джус

Основна радарна антена блокира на изстреляния преди две седмици галактически уред " Джус ", ориентиран към Юпитер, заяви Европейската галактическа организация, представена от Асошиейтед прес.

Антената се разгъна единствено на три четвърти.

Инженерите подозират, че може да стърчи дребен щифт. Контрольорите на полета в Германия възнамеряват да възпламенят мотора на галактическата сонда с вярата да разклатят щифта. Ако това не помогне, ще пробват други способи за решение на казуса, заяви Българска телеграфна агенция.

" Джус " (JUICE), кратко от Jupiter Icy Moons Explorer - Изследовател на ледените луни на Юпитер ", ще доближи до гигантската планета през 2031 година Апаратът се движи по заобиколен път, с прелитания край Земята и Луна и Венера, с цел да бъде оттласнат от гравитационните им сили.

Радарната антена е нужна, с цел да надникне под ледената кора на три спътника на Юпитер, за които се подозира, че крият океани под повърхността си. Търсенето на живот в тях е съществена цел на задачата на стойност съвсем 1,8 милиарда $. Луните, които ще бъдат изследвани са Калисто, Европа и Ганимед, най-голямата луна в Слънчевата система.

Друга цел на " Джус " е да изследва магнитното поле на Юпитер.

Космическият уред е с размерите на дребен рейс. Всички останали негови уреди към този момент са наред.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР