Основна мярка за преодоляване на дефицитите от електронното обучение е

...
Основна мярка за преодоляване на дефицитите от електронното обучение е
Коментари Харесай

Как държавата ще се справи с последиците от пандемията за образованието и грамотността - план и мерки

Основна мярка за превъзмогване на дефицитите от електронното образование е да има оптимално доста присъствено образование. В момента тече координиране на особено написан проект със здравното министерство, както и с Тристранния съвет, като среща за това има на 24 август. Това разяснява просветителният министър проф. Николай Денков на парламентарен надзор.

Подходът е да се минава към електронно образование единствено локално, даже единствено обособени класове, повтори проф. Денков. И изясни какви са другите ограничения, които МОН се стреми да осъществя:
 Проучване: Дистанционното образование демотивира отличниците Проучване: Дистанционното образование демотивира отличниците
Дистанционното образование през последната година се е отразило съществено на отличните възпитаници. Именно измежду тях най-вече е паднала мотивац...

Втора мярка – създаване на онлайн уроци, като ще се преструктурира Националната електронна библиотека в помощ на учителите.

Трето – обезпечаване активността на просветителните посредници, за които са открити евросредства, тъй че да имат обезпечено възнаграждение за по-дълъг период на деяние.

Четвърто – стимулиране, в това число с пари, на учебните заведения, с цел да може да има по-голямо ангажиране на родителите. 500 000 лв. ще отидат по националната стратегия „ Участвай и променяй ”.

Пето – ограничения за възпитаници със специфични просветителни потребности, само че тук няма планувани спомагателни пари.
 Над 400 000 учители и възпитаници употребяват електронни просветителни запаси у дома Над 400 000 учители и възпитаници употребяват електронни просветителни запаси у дома
Над 400 000 учители и техните възпитаници от цялата страна интензивно употребяват цифрови просветителни запаси по време на образование. Това ста...

Отделно се изследват благоприятни условия за персонално образование на възпитаници - посредством изкуствен интелект.

По думите на депутата Цецка Бачкова, към този момент има международни разбори за последствията от пандемията при образованието и че поради неприсъствено образование ще има спад от 1.5% на Брутният вътрешен продукт, а даже повече в страни с недобра по принцип просветителна система, когато сегашните възпитаници сред I и XII клас излязат всеобщо на пазара на труда.

Още от ОБРАЗОВАНИЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР