Основен приоритет за Киев остава прекратяването на огъняДелегациите на Русия

...
Основен приоритет за Киев остава прекратяването на огъняДелегациите на Русия
Коментари Харесай

В Истанбул започват преговорите между Москва и Киев

Основен приоритет за Киев остава прекратяването на огъня

Делегациите на Русия и Украйна дойдоха в Истанбул за първите директни договаряния от повече от две седмици, осведоми

Основен приоритет за Киев остава реализиране на преустановяване на огъня. Надеждите за някакъв прогрес обаче са дребни и Украйна изрази песимизъм по отношение на желанията на Русия.

Междувременно украинските сили обявиха, че са си върнали киевското предградие Ирпен, което беше завладяно от съветските военни. Кметът обаче предизвести жителите му, че към момента за тях е доста рисково да се върнат там.

А Русия е атакувала с ракети още един склад с гориво в северозападната част на Украйна.

Президентът Володимир Зеленски съобщи в следващото си видео послание, че макар някои военни победи на Украйна, ситуацията остава с напрежение.

„ Днес имаме положителни вести. Нашите бранители настъпват в региона на Киев и си възстановяват контрола над украинска територия. Ирпен е освободен. Благодарен съм на всички, които са работили за това. Окупаторите се отблъскват от Ирпин, от Киев. Все отново е рано да се приказва за сигурна обстановка в тази част на нашия район и боевете продължават”, съобщи Зеленски.

„ Руските войски управляват северната част на Киевска област, разполагат с запаси и жива мощ. Опитват се да възстановят унищожените единици. Нивото на загубите им, даже при 90%, не е мотив да спрат. Това е безмилостна война против нашата нация, против нашия народ, против нашите деца. Мариупол остава блокиран. Руските войски не разрешиха през днешния ден да се провежда никакъв филантропичен коридор”, сподели Зеленски.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР