Основен приоритет на коалиция БСП за България“ е приемане на

...
Основен приоритет на коалиция БСП за България“ е приемане на
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Приоритет за нас е приемането на Бюджета за 2023 година

„ Основен приоритет на коалиция „ Българска социалистическа партия за България “ е приемане на Бюджет за 2023 година. Всички знаем, че през него се реализират политиките в страната.

Той би трябвало да бъде обществен, без нарастване на налозите и без риск за финансовата непоклатимост. Трябва да бъде насочен към непоклатимост на стопанската система, битка с инфлацията, бедността и неравенствата. Ние няма да подкрепим бюджет, който усилва налози, замразява приходи и лишава обществени придобивки, дадени от предходния постоянен кабинет. „

Това съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по време на първото съвещание на 49-ото Народно заседание .

Тя се обърна директно към президента Румен Радев с думите, че е направил огромна неточност , когато е отказал да внесе Бюджета за 2023 година. Тя напомни, че тогава единствено от Българска социалистическа партия и „ Продължаваме промяната “ са упорствали за това. 

„ Сега ще ви се наложи да чуете господин Борисов, който споделя „ или ме подкрепяте за постоянно държавно управление, или няма Бюджет “. Ако няма постоянно държавно управление, остава Вашето, само че без пари. Кой ще страда от това? Народът, децата, младите, служащите, пенсионерите, дребният и междинен бизнес, земеделци, всички… “ , обърна се Нинова към Радев.

Тя прикани минималната заплата на 500 хиляди работещи небогати българи да стане 50% от междинната още от 1 юли тази година. Също по този начин да се преизчислят пенсиите , усилят вдовишките добавки, да се обезпечат данъчни облекчения за младите фамилии и безвъзмездни учебници и медикаменти за децата

Нинова пожела дълъг живот на 49-ото Народно заседание и съобщи, че Народното събрание е задължен да бъде решение на проблемите, а не част от тях. Тя напомни, че желанието на гласоподавателите на всички партии е да има непоклатимост, сигурност и да живеят по-добре . Според нея България сега се намира в тежка политическа и институционална рецесия , а решението на тези проблеми е отговорност на депутатите. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР