Основателят на WkiLeaks Джулиан Асандж, който беше отведен в полицейски

...
Основателят на WkiLeaks Джулиан Асандж, който беше отведен в полицейски
Коментари Харесай

Асандж арестуван заради искане на САЩ за екстрадиция

Основателят на WkiLeaks Джулиан Асандж, който беше отведен в полицейски сектор в центъра на английската столица Лондон, откакто беше изпъден от посолството на Еквадор , е бил задържан по искане на Съединени американски щати за екстрадиция . Това потвърдиха от лондонската полиция, допълвайки, че той ще се яви по-късно през днешния ден пред локален съд, оповестяват международните осведомителни организации.
 WikiLeaks: Асандж е задържан за екстрадиция в Съединени американски щати
WikiLeaks: Асандж е задържан за екстрадиция в Съединени американски щати

Основната цел на Асандж е Съединени американски щати да не го " докопат "

Асандж беше " задържан по искане на американските управляващи след идването му в централен полицейски сектор в Лондон ", прецизираха от лондонската полиция. Съединени американски щати са се позовали на Закона за екстрадиция при подаването на настояването, осведомиха още от полицията.

" Той ще се яви в ареста в Уестминстърския магистратски съд допустимо най-скоро ", се прецизира в изказването.
 Русия за ареста на Асандж: Ръката на демокрацията стиска гърлото на свободата
Русия за ареста на Асандж: Ръката на демокрацията стиска гърлото на свободата

Кремъл се надява, че правата на Асандж ще бъдат спазени

По-рано Джен Робинсън, която е юрист на Асандж, разгласи, че карцерът е обвързван с искане на Съединени американски щати за екстрадиция. " Току-що доказано: Асандж е задържан освен поради нарушаване на изискванията на гаранцията, само че и по отношение на искане за екстрадиция на Съединени американски щати ", написа тя в " Туитър ".

Президентът на Еквадор Ленин Морено увери по-рано през днешния ден при оповестяването на прекратяването на убежището на Асандж в посолството на страната в Лондон, че английските управляващи са дали обещание, че Асандж няма да бъде екстрадиран в страна, в която той може да бъде изтезаван, или в която има смъртно наказване .

Съединени американски щати желаят екстрадицията на Асандж поради разкриването на хиляди секретни дипломатически телеграми, от които станаха ясни детайлности за американската война в Афганистан, последвани от съвсем 400 000 вътрешни военни отчета на Съединени американски щати, описващи интервенции по време на военната намеса в Ирак. Разкри и изтезанията, провеждани от американците против пандизчии в Гуантанамо.

UPDATE: Julian Assange has been further arrested in relation to an extradition warrant on behalf of the United States authorities. He remains in custody at a central London police station. https://t.co/rK3mtlsPBE pic.twitter.com/kipiWbflOh
— Metropolitan Police (@metpoliceuk) April 11, 2019
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР