Основателят на вече фалиралата борса за криптовалути FTX Сам Банкман-Фрийд

...
Основателят на вече фалиралата борса за криптовалути FTX Сам Банкман-Фрийд
Коментари Харесай

Сам Банкман-Фрийд беше осъден на 25 години затвор за финансови измами

Основателят на към този момент банкрутиралата борса за криптовалути FTX Сам Банкман-Фрийд беше наказан на наказан на 25 години затвор за машинация в размер на за 8 милиарда $.

През ноември 2023 година той бешепо седем обвинявания за финансови измами и пране на пари, довели до банкрута на криптоборсата FTX.

Преди да чуе присъдата си Фрийд споделя пред съда, че съжалява, заяви английският Guardian. По време на процеса против него той твърдеше „ че е взел поредност от неверни решения “, само че не правил машинация.

Днес той съобщи, че " доста хора са били разочаровани и съжалява за случилото се. “ Според отбрана на Фрийд банкрутиралата FTX е имала задоволително активи, с цел да върне парите на вложителите, които изгубиха близо 8 милиарда $, когато тя банкрутира.

Аргументите по време на чуването от съда бяха отхвърлени, а арбитър Луис Каплан съобщи, че той е употребявал средствата за личните си цели и по този начин е направил машинация.

Според съдията, изказванието е „ подвеждащо и спекулативно “. Съдът въпреки всичко не наложи оптималната присъда, която планува 110 години затвор и наложи присъда от 25 години.

Фалитът на криптоборсата FTX се дефинира като една от най-големите финансови измами, а следствията от нея отекваха повече от година на криптопазара.

В края на 2022 година борсата се срина, а създателят ѝ Сам Банкман-Фрийд от милиардер с активи от 26 милиарда $ остана на нула.

Някогашният " гуру " в света на криптовалутите Сам Банкман-Фрийд, се снабди със седем обвинявания за финансови закононарушения, които се правят оценка на 8 милиарда $.

Голяма част от средствата са били нелегално прехвърляни от криптоборсата към персоналния хеджфонд на Сам Банкман-Фрийд Alameda и оттова следите им се губят.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР