Основателят на Уикилийкс“ Джулиан Асанж постигна частична победа в съда:

...
Основателят на Уикилийкс“ Джулиан Асанж постигна частична победа в съда:
Коментари Харесай

Асанж няма да бъде екстрадиран в САЩ засега

Основателят на „ Уикилийкс “ Джулиан Асанж реализира частична победа в съда: към този момент той може да не бъде екстрадиран в Съединени американски щати. По този метод делото е отсрочено за момента и ще се гледа на идващото съвещание на 20 май.

Върховният съд в Лондон постанови, че той не би трябвало да бъде екстрадиран неотложно. Това значи, че жалбата на австралиеца към момента може да бъде почетена.

Както изясняват съдиите, жалбата е отхвърлена по шест от деветте точки. Съдиите дефинираха на Съединени американски щати период от три седмици, в който да " подсигуряват по приемлив метод ", че Асанж ще бъде предпазен от законите за независимост на изложение при положение на правосъден развой в Съединени американски щати и че няма да бъде изправен пред смъртно наказване.

Съединени американски щати упорстват за екстрадицията на австралиеца, който е в пандиза в Обединеното кралство, от години и окончателното решение би трябвало да бъде взето въз основа на ново чуване на 20 май.

Решението е частична победа за Асанж. Той е упрекнат в 17 случая на шпионаж и корист с компютър за публикуването на серия от секретни американски документи в платформата си за разкритие на информация преди съвсем 15 години.

По време на двудневното чуване през февруари юристът на Асанж съобщи, че американските управляващи желаят да санкционират клиента му за разкриването на платформата на " престъпността на американското държавно управление в невиждан мащаб ", в това число изтезания и убийства.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР