Основателят на руската частна военна компания Вагнер и приближен на

...
Основателят на руската частна военна компания Вагнер и приближен на
Коментари Харесай

Шок! Близък на Путин със сензационни думи за Зеленски

Основателят на съветската частна военна компания " Вагнер " и доближен на Путин Евгений Пригожин похвали украинския президент Володимир Зеленски като го назова мощен и убеден водач, който не би трябвало да бъде подценяван, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Коментарите на Пригожин свидетелстват за одобряване на неговия имидж и за възходящата му убеденост да разяснява чувствителни тематики към войната в Украйна, без да зачита формалната линия на Москва.
-->
" Въпреки че той е президент на страна, която сега е враждебна към Русия, Зеленски е мощен, убеден, прагматичен и добър човек ", показва Пригожин в известие, оповестено в съветската обществена мрежа " Вконтакте " от прес офиса на неговата компания за кетъринг " Конкорд ".

" Не го подценявайте ", написа той във второ известие, откакто беше запитан за какво възхвалява човек, който Москва неведнъж подлага на критика, подценява и нападна още откогато пое поста през 2019 година

Политическата анализаторка Татяна Становая намира за забавно това, че Пригожин изрича мнение, доста друго от това на Путин и което може би други членове на ръководещия хайлайф не смеят да изразят. " Пригожин се осмели. Той мисли, че е прав и че това няма да ядоса Путин ", счита тя.

През последните седмици Пригожин направи поредност откровени мнения, като се причисли към чеченския лидер Рамзан Кадиров с подигравателни изявления за представянето на съветските генерали в Украйна.

Миналият месец Пригожин за първи път призна, че той е създателят на " Вагнер "  - частна военна компания, чийто представители е изпращал да се бие в Сирия, Африка и Украйна. Съединени американски щати и Европейският съюз му постановиха наказания за присъединяване в компанията.

Според Становая Пригожин не се стреми към публична властова роля. " Мисля, че за него това е по-скоро " бизнес план ", който желае да " продаде " на Путин, с цел да се обвърже по-тясно с Кремъл ", разяснява тя.

" Той би избегнал някаква публична отговорност, за него е по-удобно да остане по средата - сред страната и неофициалната позиция ", добави Становая.

Коментарите на Пригожин за Зеленски са в внезапен контрастност с метода, по който Путин и други висши съветски представители обрисуват украинския президент.

Ден откакто стартира нашествието в Украйна през февруари, Путин прикани украинските бойци да изгонят Зеленски от поста, като съобщи, че ще е доста по-лесно да се водят договаряния с генералите, в сравнение с " с бандата наркозависими и неонацисти ", която е на власт.

Руските държавни медии и страници на обществени медии, свързани с Кремъл, неколкократно прокарваха безпочвени изказвания, че Зеленски употребява опиати. " Той споделя доста неща. Зависи от това какво пие или какво пуши ", съобщи преди време в изявление съветският външен министър Сергей Лавров.

В западните страни и самата Украйна Зеленски е възхваляван за неговото мотивиращо водачество по време на войната, в това число онлайн речите му пред парламенти по целия свят в опит да завоюва поддръжка за Киев.

Попитан за какво хвали Зеленски, Пригожин съобщи: " За да станеш по-силен, с цел да печелиш, би трябвало да уважаваш съперника. Не го подценявайте. Винаги търсете за неточности в себе си и търсете какво положително и значимо можете да научите от опита на врага ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР