Основателят на медийната лаборатория към Масачузетски технологичен институт Никълъс Негропонте

...
Основателят на медийната лаборатория към Масачузетски технологичен институт Никълъс Негропонте
Коментари Харесай

Американски експерт: САЩ трябва да улесняват, а не да пречат на „Хуауей

Основателят на медийната лаборатория към Масачузетски софтуерен институт Никълъс Негропонте разяснява наскоро, че политиката в телекомуникациите би трябвало да се основа на справедливи стандарти, а не на геополитически съображения. Съединени американски щати не трябва да слагат преграда пред работата на „ Хуауей " в страната, а да я приветстват, защото това би имало изгода за стабилността и развиване на цифровите мрежи, оповестява " Радио Китай ".

Забраната на Съединени американски щати техни компании да употребяват китайското телекомуникационно съоръжение се стимулира с „ изключителна обстановка ", учредена на „ специфична опасност ", само че – по думите на Негропонте – същинската опасност идва от това, че непотвърдените обвинявания против „ Хуауей " ще попречат на Вашингтон да организира разговор по по-важни и по-рационални въпроси, свързани с ръководството на интернет рисковете. А това на собствен ред може да заплаши софтуерния и стопански прогрес на Съединени американски щати.

„ Хуауей " е петият в света максимален вложител в научна и развойна активност, има 30-годишен опит в областта на интернет сигурността и над 500 клиенти в световен проект, които са удовлетворени от предоставяните услуги. Ограниченията пред компанията на американския пазар ще понижи конкуренцията и ще докара до повишение на разноските и спад на вложенията. За крайните консуматори това ще значи по-високи цени за артикули и услуги с по-ниско качество, споделя Никълъс Негропонте. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР