Основателят на Майкрософт (Microsoft) Бил Гейтс стана електронен гражданин на

...
Основателят на Майкрософт (Microsoft) Бил Гейтс стана електронен гражданин на
Коментари Харесай

Бил Гейтс стана електронен гражданин на Естония

Основателят на Майкрософт (Microsoft) Бил Гейтс стана електронен жител на Естония, разгласи държавното управление на балтийската страна, представено от ТАСС.

Гейтс е получил удостоверението за електронно поданство на Естония от премиера на страната Юри Ратас през днешния ден в Брюксел, се добавя в известието.

Опитът на Естония сочи, че през днешния ден залогът за устойчиво развиване са цифровите привички и цифровото развиване, съобщи министър председателят.
Естония е първата страна в света, основала стратегия за електронно поданство, която разрешава на чужденците, присъединили се в нея, да употребяват всички държавни онлайн услуги. Според управляващите към 2025 година в света ще има 10 милиона такива " електронни естонци ".

Европейски Съюз и милиардерът Бил Гейтс сътвориха нощес капиталов фонд от 100 милиарда евро в поддръжка на технологическото развиване в бранша на чистата сила, съобщи Франс прес.

Гейтс, който е зает с битката против климатичните промени и е президент на Брейктру енърджи венчърс (Breakthrough Energy Ventures), подписа с Европейската комисия протокол за съгласие за основаването на Брейктру енърджи Юръп (Breakthrough Energy Europe - BEE).

Става дума за взаимен капиталов фонд, чиято цел е да подкрепя новаторските европейски компании да развият и комерсиализират коренно нови технологии в региона на чистата сила, показва Европейската комисия в известие.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР