Основателят на Facebook Марк Зукърбърг възнамерява да продаде близо 75

...
Основателят на Facebook Марк Зукърбърг възнамерява да продаде близо 75
Коментари Харесай

Зукърбърг обмисля да продаде част от акциите си във Facebook

Основателят на Фейсбук Марк Зукърбърг има намерение да продаде близо 75 млн. акции в близката година и половина. Това разгласи самият той отстрани си в обществената мрежа и добави, че акциите, които той ще продаде, са освен негова благосъстоятелност, само че и на брачната половинка му Присила Чан. Понастоящем тяхната стойност се прави оценка на 6-12,8 милиарда $.

„ Форбс “: 100-те най-велики бизнес мозъци на съвременността

" Разчитам да продам сред 35 и 75 млн. акции на Фейсбук в околните 18 месеца, с цел да мога да спонсорирам нашата (филантропска) активност в областта на образованието, науката и отбрана на правата на индивида ", означи в изказването си Зукърбърг. Въпреки това обаче той акцентира, че възнамерява да резервира контрола над компанията си с право на глас в управителния съвет за още минимум 20 години.

Марк Зукърбърг се дипломира 12 години откакто напусна Харвард (ВИДЕО/СНИМКИ)

Решението на Зукърбърг не е изненада поради обстоятелството, че през 2015 година той и брачната половинка му оповестиха, че до края на живота си ще продадат 99% от акциите си във Фейсбук и ще дарят средствата за благотворителни клаузи.

Към момента по оценка на " Форбс " капиталът на Зукърбърг възлиза на повече от 70 милиарда $. По тематиката Историята на индивида, който промени интернет (ВИДЕО) Как наподобява виртуалната действителност на Марк Зукърбърг (СНИМКА)

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР