Основателят на ЧВК Вагнер Евгений Пригожин наистина е бил в

...
Основателят на ЧВК Вагнер Евгений Пригожин наистина е бил в
Коментари Харесай

Пентагонът проговори! Сензационно за Пригожин

Основателят на ЧВК Вагнер Евгений Пригожин в действителност е бил в Русия през по-голямата част от времето след протеста, движейки се основно сред Москва и Санкт Петербург, сподели пред New York Times.при изискване за анонимност, чиновник на Пентагона.

Според него не е ясно дали Пригожин въобще е идвал в Беларус, защото той явно употребява двойници, с цел да скрие придвижванията си.
-->
На 27 юни Лукашенко сподели, че Пригожин е в Беларус, като акцентира, че това се случва " през днешния ден ".

На 6 юли, отговаряйки на въпроса къде в този момент са ситуирани наемниците и Пригожин, Лукашенко отговори: " Това е съветска компания. Така че въпросът очевидно не е към мен. Доколкото съм осведомен, бойците са в лагерите си. Колкото до Пригожин, той е в Санкт Петербург. Не се намира на територията на Беларус. "

Никой от съветската наемническа формация " Вагнер " към момента не е посетил неизползвания боен лагер, който президентът на Беларус Александър Лукашенко е предложил за потребление на наемниците, сподели консултант на министъра на защитата на Беларус пред кореспонденти в петък.

Съгласно изискванията на съглашение, реализирано с посредничеството на Лукашенко за преустановяване на въоръжен протест от Вагнер предишния месец, неговият водач Евгений Пригожин трябваше да се реалокира в Беларус дружно с тези от неговите бойци, които не пожелаха да се подпишат контракти с съветското министерство на защитата.

„ След това от Кремъл обявиха, че " нямат нито опцията, нито желанието " да наблюдават придвижванията на създателя на " Вагнер ". Журналистите желаеха от прессекретаря на съветския президент да удостовери, че заминаването на Пригожин в Беларус е едно от изискванията за преустановяване на протеста. Дмитрий Песков отговори утвърдително: " Това беше обсъждано ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР