Основателят и генерален директор на NVIDIA Дженсен Хуанг заяви, че

...
Основателят и генерален директор на NVIDIA Дженсен Хуанг заяви, че
Коментари Харесай

NVIDIA: Законът на Мур бе дотук

Основателят и общоприет шеф на NVIDIA Дженсен Хуанг съобщи, че с началото на изчисленията с графични процесори вместо с централни процесори, Законът на Мур завършва.
Дълги години компютърната промишленост следваше този закон, съгласно който броят транзистори в кристала на централите процесори се удвоява на всеки 24 месеца и тяхната изчислителна мощ се удвоява. Но последно време се появяват от ден на ден доводи, че този закон към този момент не работи. NVIDIA смята, че Законът на Мур бе дотук .



Дженсен Хуанг означи, че макар че броят транзистори през последната година е повишен с 50%, продуктивността на централните процесори се е нараснала едвам с 10% и не се чака експертите да основат доста по-сложни паралелни архитектури за процесорните команди. Ето за какво, ръководителят на корпорацията смята, че бъдещето е пред графичните процесори.

Основателят на NVIDIA акцентира, че графичните процесори нямат минусите на централните процесори и с помощта на своята архитектура могат бързо да усилват изчислителната си мощ.



Хуанг означи, че петте най-големи китайски компании – Alibaba, Baidu, Tencent, JD.com и iFLYTEK употребяват архитектурата Volta в своите електронни облаци, а в това време Huawei, Inspur и Lenovo употребяват сървъри с графичните процесори HGX.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР