Основателите на Телерик изграждат най-големия частен инкубатор на технологични компании

...
Основателите на Телерик изграждат най-големия частен инкубатор на технологични компании
Коментари Харесай

Ражда се най-големия частен инкубатор на технологични компании в Югоизточна Европа

Основателите на Телерик построяват най-големия частен развъдник на софтуерни компании и гении в Югоизточна Европа, който ще бъде основан в кв. Младост в София. Това стана ясно през вчерашния ден по време на публично събитие, на което съоснователите на Телерик и Телерик Академия – Васил Терзиев, Бойко Яръмов и Светозар Георгиев откриха Campus X. 

Мащабният план цели да подкрепи и форсира триумфа на започващите и към този момент одобрени софтуерни компании, ментори, специалисти и венчър вложители. 

С плануваното поетапно разширение на кампуса до пролетта на 2019 година Campus X ще обгръща четири съвременно оборудвани здания в кв. Младост с обща повърхност 18 хиляди кв. м и потенциал над 1000 работни места, зали за срещи, за отдих и развлечение, както и зелени площи, което го трансформира в най-големия частен развъдник за технологии и гений в България и района. 

„ В България има софтуерни бизнесмени, които могат да доближат и надминат триумфите на Телерик. Но с цел да не бъде това изолиран случай, а непрекъснат градиращ развой, е належащо фирмите да живеят в среда, която обезпечава условия за шерване на опит и хрумвания и основаване на скъпи контакти. Затова взехме решение да изградим Campus X – жива, интегрирана и работеща екосистема, която дава мост към ментори и експерти, вложители и финансиране и не на последно място до топ софтуерния гений, приближаващ от Телерик Академия. Така, осигурявайки всички фактори за триумф под един покрив, можем да помогнем на фирмите да ускорят доста своето развиване, да реализират доста повече с по-малък вложен капитал и да мултиплицираме позитивния резултат “, разяснява Бойко Яръмов, съосновател на Campus X и Телерик Академия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР