Осмелете се да бъдете добри в борбата и да станете

...
Осмелете се да бъдете добри в борбата и да станете
Коментари Харесай

Си Цзинпин формира желязна дипломатическа армия

" Осмелете се да бъдете положителни в битката и да станете бранители на националните ползи. Необходимо е... уверено да пазиме ползите на националния суверенитет, сигурност и развиване с позиция на подготвеност и твърда воля да се противопоставим на мощните страни ", съобщи Си пред китайските задгранични пратеници, събрали се в Пекин, заяви държавната Китайска централна телевизия.

Думите му връщат Пекин към по-дръзкия и конфронтационен жанр на реторика, възприеман от китайските дипломати след 2020 година и който през отиващата си година бе по-слабо изразен, защото Китай се опитваше да притегли задгранични вложения за отслабената си стопанска система, отбелязва Ройтерс.

Връзките със Съединените щати за малко минаха през интервал на топене, откакто Си се срещна с президента на Съединени американски щати Джо Байдън през ноември, само че сега Пекин е зает и в дипломатически разногласия с Филипините за оспорван риф във водите на Южнокитайско море, както и с Япония поради изхвърлянето на отпадъчни води от авариралия реактор във Фукушима.

" Необходимо е да се слагат на напред във времето разпоредбите и дисциплината, да се съблюдава строга дисциплинираност, да се поема строга отговорност... и да се сътвори дипломатическа желязна войска, която да е вярна на партията... да бъде дръзка, да е добра в битката и да съблюдава строга дисциплинираност ", съобщи Си по време на срещата с дипломатите.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР