Оскар Писториус беше освободен условно близо 11 години след убийството

...
Оскар Писториус беше освободен условно близо 11 години след убийството
Коментари Харесай

11 години след убийството на приятелката си: Освободиха условно Оскар Писториус

Оскар Писториус беше освободен условно близо 11 години след убийството на приятелката си при положение, нашумял в международните вести.

Бившият параолимпийски първенец - в миналото прочут като " бегач по острието " - получи условно освобождение през ноември и през днешния ден напусна южноафриканския затвор и в този момент е вкъщи, заяви отделът на поправителните служби на Южна Африка.

Писториус застреля Рийва Стийнкамп на Свети Валентин през 2013 година в дома си в Претория, Южна Африка .

Ex-Paralympian Oscar Pistorius released from jail on parole, 11 years after murdering girlfriend Reeva Steenkamp
— BBC Breaking News (@BBCBreaking)
37-годишният мъж сподели, че е стрелял с револвера си през вратата на банята, откакто я сбъркал с нахалник.

Прокурорите споделиха, че убийството е било преднамерено и той е прострелял госпожа Стеенкамп, откакто тя е избягала в тоалетната след скандал.

Условното освобождение ще продължи до декември 2029 година и Писториус ще предстои на ограничавания и ще бъде следен от чиновник на поправителните служби.

Той също би трябвало да посещава терапия за проблеми с гнева и „ проблеми с насилието, учредено на пола “ , и ще поставя общественополезен труд.

В изказване, споделено от фамилния юрист на Рийва Стийнкамп, ​​майката на госпожа Стийнкамп сподели: „ Никога не може да има правдивост, в случай че вашият обичан човек в никакъв случай не се върне и никакво време, което е излежано, няма да върне Рийва “.

„ Ние, които оставаме, сме тези, които излежаваме доживотна присъда “ , сподели Джун Стеенкамп, добавяйки, че единственото ѝ желание е да бъде оставена да живее в мир след освобождението на Писториус под предварително освобождение.

BREAKING: Disgraced Olympic sprinter Oscar Pistorius was released from a South African prison on parole Friday, nearly 11 years after the Valentine's Day slaying of his girlfriend, officials said.
— NBC News (@NBCNews)
Писториус в началото не беше приет за отговорен в ликвидиране и наказан за съзнателно ликвидиране (еквивалентно на непредумишлено убийство) при положение, излъчен онлайн по малкия екран. Той беше наказан на пет години през 2014 година и в последна сметка освободен под домакински арест.

Година по-късно присъдата е анулирана от висшия съд на Южна Африка и той е приет за отговорен в ликвидиране.

Писториус получи шест години през 2016 година - по-късно повишен на 13 години и пет месеца, откакто беше счетено за " шокиращо благосклонен " .

Paralympic gold medallist Oscar Pistorius has been released from a South African prison 11 years after shooting dead his girlfriend Reeva Steenkamp.

But who was Oscar Pistorius before he became a convicted murderer?
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР