Осигурили сме над 200 млн. лв., от които могат да

...
Осигурили сме над 200 млн. лв., от които могат да
Коментари Харесай

Отпускат 200 млн. за стартиращи иновативни компании


Осигурили сме над 200 млн. лева, от които могат да се възползват започващи и дребни компании, през разнообразни финансови принадлежности. Това съобщи министърът на стопанската система Емил Караниколов на церемонията по награждаване на спечелилите в тазгодишното издание на състезанието за сполучлив дребен бизнес „ Големите дребни “, проведен от вестник „ 24 часа “. Министър Караниколов връчи огромната премия на „ ШКОЛО “ - новаторски стартъп, който оказва помощ за “дигиталната гражданска война ” в българското обучение. Компанията е основател на така наречен електронни дневници, които разрешават на родителите на децата да се осведомят в действително време за триумфа и държанието на своите деца в учебно заведение.

Икономическият министър разясни, че към този момент е стартирала процедурата „ Насърчаване на предприемачеството “ по Оперативна програма „ Иновации и конкурентоспособност “ /ОПИК/, с фокус особено върху започващи предприятия, с бюджет 67,2 млн. лева По думите му в допълнение към тези благоприятни условия, достъп до финансиране, започващите предприятия могат да получат и посредством инструментите за финансов инженеринг, които също се извършват в границите на ОПИК от „ Фонд за ускорение и начално финансиране “, който е с общ бюджет от 100 млн. лева и от неотдавна подписаният нов капиталов фонд за рисков капитал в границите на Инициативата JEREMIE, ръководена взаимно с Европейския капиталов фонд (ЕИФ) в размер на 50 млн. лв..

Министър Караниколов уточни, още че цифровата промяна в просветителната система е извънредно значима, а стопанска система без обучение няма по какъв начин да съществува.

Заместник-министърът на стопанската система Лъчезар Борисов връчи премия на „ Авто Иконом “ - новаторски стартъп, който предлага услуга - ремонт на коли без овакантяване на дома и офиса. Той посочи от своя страна, че дребните и междинни предприятия в България са 99,8% от фирмите и основават 67% от добавената стойност в страната. „ Ето за какво в Министерство на стопанската система сме възприели европейския принцип, а точно - Мисли първо за дребния “, приключи Борисов. „ Големите дребни “ е самодейност, която има за цел да насърчи сполучливия дребен бизнес в България. Министерството на стопанската система и Изпълнителната организация за поощряване на дребни и междинни предприятия са сътрудници на самодейността.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР