Осигурихме честни и спокойни избори.В това е категоричен служебният министър

...
Осигурихме честни и спокойни избори.В това е категоричен служебният министър
Коментари Харесай

Демерджиев: Години наред на границата стоят стотици “захвърлени от държавата” полицаи, оставени сами да се оправят

Осигурихме почтени и спокойни избори.

В това е безапелационен служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев. Той взе участие в национално заседание на политическото и професионалното управление на Министерство на вътрешните работи.

Имаше огромни рецензии и подозрения в задатък, само че ние се справихме.

“Положиха се старания още от първия ден и плодовете ги видяхме в деня, в който завършиха изборите. Нямаше съществени искания от нито една политическа мощ ”, уточни още Демерджиев.
“С гордо вдигнати глави можем да кажем, че се справихме с тази задача.
Справихме се и със задачата за защита на границата, само че неуреден остава казусът с това, че години наред на границата стоят стотици “захвърлени от страната ” служители на реда, оставени сами да се оправят, без помощ, без подпомагане, без техническата обезпеченост.

Предвиждаме смяна в щатния състав и разписание по този начин, че практиката на ексклузивен труд и пренасяне на хора надалеч от фамилиите им да не продължава ”, даде обещание министърът.

“Целта е бъде опазена границата, само че не с цената на персоналния живот и издевателството върху стотици чиновници на Министерство на вътрешните работи, което остава неусетно ”, добави той.

Това, което се случва по пътищата, е проекция на десетки години, през които българските жители са изгубили почит към правото и институциите, към закона, един към различен.

Пренесено на пътищата, това коства човешки животи и ние сме длъжни да го спрем, уточни вътрешният министър и сподели, че ще се работи за трайно решение на казуса.
“Има хора, които се усещат отвън закона.
Нашата задача ще бъдем да им покажем, че те не могат, не би трябвало и няма да бъдат отвън и над закона.

В идващите дни и месеци ще работим главно върху това, По този метод хората ще усетят, че Министерство на вътрешните работи може да обезпечи реда и законността, спокойствието по места, което от дълго време го няма.

На доста места има хора, които са взели закона в свои ръце, нашата задача е да си го върнем и това ще стане неотложно ”, уточни Демерджиев.

Друга задача на Министерство на вътрешните работи е да пази децата на България от всевъзможни неща, които се “промъкват ”, влизат в училищата   – опиати и други нездравословни субстанции, сподели вътрешният министър.

 
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР