Още знакови политически лица не успяха да влязат в новия

...
Още знакови политически лица не успяха да влязат в новия
Коментари Харесай

Още липсващи знакови лица в новия парламент: Цвета Караянчева, Димитър Главчев, Нона Йотова

Още знакови политически лица не съумяха да влязат в новия 47-и парламент, стана ясно след излизането на окончателните резултати от вота в неделя.

За Народното събрание не се класираха даже някогашните ръководители на Народното събрание - Цвета Караянчева и Димитър Главчев от ГЕРБ.

Нона Йотова от Българска социалистическа партия също няма да бъде народен представител.

Сред изчезналите е и някогашният парламентарист и дълготраен кмет на Плевен - Найден Зеленогорски.

Както Dir.bg заяви още през вчерашния ден, доайенът на 45-ия и 46-ия парламент Мика Зайкова от " ИТН " също няма да бъде народен представител в идващото Народно заседание.

И издателят Манол Пейков от Демократична България няма да е в Народното събрание, заяви самият той. " Вече е несъмнено: няма да съм част от 47-ия български парламент. Няма да мога да спирам на парламентарния паркинг бялото си електрическо возило и да го навирам в очите на тези с черните служебни чудовища с въглероден отпечатък колкото на дребен цех за горене на отпадък ", написа той във фейсбук. Досега той е бил в състава на два Народното събрание - тези от пролетта и лятото на 2021 година.

Борислав Сандов също няма да е депутат, заяви offnews. Той беше лидер на Демократична България в Монтана, само че обединяването не получава мандат в този изборен регион. Съпредседателят на " Зелено придвижване " е втори в листата в 25 МИР, само че доктор Александър Симидчиев го измества с по-висок преференциален избор.

И някогашният зам.-министър на външните работи Георг Георгиев (ГЕРБ) се разминава в депутатските банкина 47-то Народно заседание.

ВИЖТЕ РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ПРЕЗИДЕНТСКИЯ ВОТ НА ЖИВО С DIR.BG!

За да проучват първите публични данни от екзитполовете, реакциите на двамата претенденти за президенсткия пост, както и тези на политическите водачи, от 19 ч. на 21 ноември в изключителното издание на видео подкаста " Директно в новините " гостуват социологът публицистите Явор Дачков и Владимир Йончев, социологът Васил Тончев и политологът Иво Инджов.

ГЛЕДАЙТЕ ИЗВЪНРЕДНОТО ИЗДАНИЕ на " Директно в новините ":
В уеб страницата на На живо във Фейсбук страницата на На живо във
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР