Още вчера Светият синод излезе с позиция, в която се

...
Още вчера Светият синод излезе с позиция, в която се
Коментари Харесай

Дионисий: Премиерът и министрите да не бъдат пускани в храм

Още през вчерашния ден Светият синод излезе с позиция , в която се разгласи изрично срещу приемането на конвенцията, тъй като опонира на обичайните полезности на българина и основава основа за честен разпад. Днес обаче отец Дионисий, който оглавява отдел "Богослужебен ", стигна още по-далеч.

"Първото, Министерският съвет, който е дал своя вот такова нещо, би следвало да бъде в възбрана да посещава храмовете на Българската православна черква, в случай че не си изтегли предлагането за ратификация на Истанбулската спогодба. Има две дами, които не знам за какво са толкоз дейни, изключително за госпожа Цачева се удивлявам, тъй като постоянно съм я възприемал като консервативна, и за госпожа Захариева. Що се отнася до националното посланичество, тези, които си разрешат да гласоподават сходно нещо, би следвало незабавно да бъдат отлъчени от църквата ”, съобщи той пред Нова телевизия във връзка твърдата позиция на правосъдния и външния министър.

Без да назове поименно Бойко Борисов, Дионисий нападна и персонално него:

"Ако БПЦ получава пари за храмове от един министър-председател, който в храм, в "Свети Стефан " в Истанбул, подарява евангелие, по какъв начин същият този човек може след това да влезе в храм, откакто една такава истанбулска работа ще одобри, а в самия Истанбул тя е извънредно неприемлива... ".

По думите му Светият синод да работи даже по-остро , с изключение на да приканва Народното събрание да не приема конвенцията.

„ Надявам се да се оцени самото мнение, което е изпратено в Народното събрание, тъй като юридически то е ослепително, тъй като се засягат неща, свързани с Конституцията, с интернационалните контракти, с признати в страната закони, които по този начин или другояче дават една гаранция за опция за защита”, сподели още отец Дионисий.

Малко по-късно ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева провежда социална полемика по законопроекта в Софийския университет, на която бяха поканени депутати, представители на изпълнителната власт, неправителствени организации и специалисти, както и представители на Църквата.

"Истанбулската спогодба води до духовна гибел. Отричате главната библейска истина: "И сътвори Бог човек по свое сходство "!, съобщи митрополит Киприан от името на Светия синод от катедрата на Голямата зала на Ректората по време на разискването.

По думите му конвенцията е средство за втълпяване на непозната нам система и нов превод няма да промени нищо, тъй като с gender в оригинала се преследвали цели, разнообразни от насилието.

"Диктатура на природата ", дефинира дядо Киприан документа.

След изявлението му част от залата освирка владиката, а той се прекръсти и напусна дружно с всички останали представители на Светя Синод, заяви "24 часа ".

Междувременно нощес на постройката на Народното събрание бяха прожектирани имената на 23 дами , убити от свои близки, в отбрана на конвенцията, чиято цел е да се бори против домашното принуждение.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР