Още в сутрешните часове валежите и в югоизточните райони ще

...
Още в сутрешните часове валежите и в югоизточните райони ще
Коментари Харесай

Още в сутрешните часове валежите и в югоизточните райони ще спрат

Още в утринните часове преваляванията и в югоизточните региони ще спрат, облачността ще намалее и денем над страната ще бъде най-вече слънчево. След обяд ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че единствено на обособени места ще превали слаб дъжд. Ще бъде прохладно с сдържан до силен  запад-северозападен вятър. Дневните температури още малко ще се намалят и оптималните ще бъдат сред 21° и 26°, в София към 21°.

Жълт код за мощен запад-северозападен вятър е разгласен в 12 области в страната. Това са Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Сливен, Пловдив и Пазарджик. Там поривите напразно ще доближат до 20-22 м/с.

Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево, само че в утринните часове по южното крайбрежие към момента ще има забележителна облачност и превалявания. След обяд краткотрайни нараствания на облачността ще има по северното крайбрежие, само че ще бъде съвсем без дъжд. Ще духа сдържан до мощен северозападен вятър, който след обяд ще отслабне. Максималните температури ще са сред 23° и 26°. Температурата на морската вода е 24°-25°, единствено по най-северното брегове към 18°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще има променлива облачност, само че единствено на обособени места ще превали. Ще духа сдържан и мощен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е към 16°, на 2000 метра - към 8°.                         

Във вторник в по-голямата част от страната вятърът ще остане северозападен, малко ще отслабне и ще бъде най-вече сдържан. Ще доминира слънчево време, с купеста облачност към и след обяд, вероятността за превалявания е дребна. Ще бъде относително хладно да интервала, с оптимални температури в множеството места сред 20° и 25°, а в сряда сутринта минималните ще са сред 9° и 14°. В сряда ще бъде най-вече слънчево. Вятърът краткотрайно ще отслабне и ще се смени със запад-югозападен; по-късно след  обяд още веднъж ще бъде до сдържан. Ще стартира бързо и сензитивно стопляне, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР