Още в самото начало имаше много факти и доказателства, които

...
Още в самото начало имаше много факти и доказателства, които
Коментари Харесай

Един баща и борбата за справедливост: Духът ѝ е някъде там и той иска истината, няма да се откажа

„ Още в самото начало имаше доста обстоятелства и доказателства, които бяха неуместни по друг метод “, сподели в предаването „ 120 минути “ бащата на младата жена Петър Чернаев.

На 27 януари 2020 година 29-годишната Виолета Чернаева от Русе е открита мъртва в жилището си в София. Основната версия е самоубийство.

Родители търсят отговори за трагичната гибел на щерка си след тригодишно следствие за склоняване към самоубийство

Бащата вижда пропуски в тази теза и се пробва да ги уточни на проверяващите.

„ Тезата за самоубийство се базира на известие във „ Вайбър “, само че то не е намерено в телефона ѝ, нито в другите телефони. Получих известие от „ Вайбър “, че се е включила към приложението четири часа, откакто е умряла. Някой е конфигурирал „ Вайбър “ на телефона ѝ – единствено по този начин мога да си го обясня. Тя в никакъв случай не е употребила „ Вайбър “, обърнах внимание на проверяващите – глас в пустиня. Получих отговор да не се меся, те знаят какво да вършат. Човекът, който я е намерил, е съобщил в полицията 90 минути, откакто я е разкрил. В съдебномедицинската експертиза няма час на гибелта. Няма механизъм, по който гибелта е настъпила. Всички обстоятелства са некачествено събирани, тъй като са пропуснати значими неща. Няма разпечатки на трафични данни, не са проследени направления, а следите към този момент са изстинали след толкоз време. Три години и девет месеца ще станат “, акцентира Чернаев.

Нападението беше осъществено на 10 ноември 2008 година

„ Дъщеря ми, Бог да я елементарни, беше висока 140 сантиметра. По-късно се оказа, че това липсва в съдебномедицинската експертиза. Тя е открита обесена, само че на земята със счупени ребра и гръден панер. В същото време никой не демонстрира и не потвърждава, че обесването се е случило на въжето, закачено за тавана на височина 260 сантиметра. Обърнах внимание, питах, само че това остана без всевъзможни последици. Технически е невероятно да се случи, познавам мебелировката “, изясни той.

Снимка: bTV

„ Разследващите споделиха, че всичко е готово и ще предявят материалите. Надявам се, че това ще стане с обвинителен акт и ще влезем в правосъдна фаза. За мен беше огромна изненада, че след цялата тази сага би трябвало да ми вършат на мен психиатрична експертиза. Обяснението ми е, че това е метод да бъда унизен и притискан и  да спра да диря. Няма по какъв начин да се откажа. Духът ѝ е някъде там и той желае истината. Ако би трябвало, ще мина не през психиатрични експертизи, а през… “, сподели още Петър Чернаев.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР