Още в първия ми работен ден въпросителните около приходите и

...
Още в първия ми работен ден въпросителните около приходите и
Коментари Харесай

Асен Ангелов: София за мен не е политика, София е прекрасният ми дом

„ Още в първия ми работен ден въпросителните към приходите и разноските на общината ще получат изясненост. “ Това даде обещание самостоятелният претендент за кмет на София Асен Ангелов, който е специалист в региона на финансите. Едновременно с това той възнамерява метаморфоза, с която да се спре с объркващите доклади и счетоводни финтове, с които се замазват очите на столичани. За разлика от останалите претенденти, с изключение на експертиза, той има и сериозен опит в държавната администрация и знае по какъв начин се ръководи тази тежка машина.  

И най-хубавата концепция с калпаво осъществяване не коства нищо, безапелационен е Ангелов. Като специалист той вижда благоприятни условия в столицата, както и способи за решение на ежедневните проблеми: „ Аз съм софиянец, който не е политик и в никакъв случай не е бил. Не се кандидатирам, с цел да бъда на власт, а с цел да бъда на работа и да стартира да работя за града. В това което върша съм потвърдил с времето, че мога да си правя работата добре. Работата ми е да намирам и вярно отправям средства. Свикнал съм да вземам решение комплицирани финансови проблеми. Знаете ли, че 54% от парите на София са от еврофондове и от страната? Управлението на евросредства и на финанси, като цяло, е специалността ми. “, споделя той, и прибавя:

„ От години очаквам политиците да се очовечат! Искам най-сетне тази работа да бъде свършена като хората от някой благонадежден и квалифициран! “

Доц. Д-р Асен Ангелов застава изрично настрана от всички политически и партийни кандидатури. „ Мен не ме управлява политическа мощ, нямам партиен шеф, който да се разпорежда със София! Не съм бил, не съм и в този момент член на партия. Аз чувам единствено софиянци, мога да си го разреша - софиянец съм “, разяснява претендентът за градоначалник.

По думите му той застава против всички, които желаят София без тротоари, надраскана, шумна, задръстена и мръсна: „ Опоненти са ми и всички, които са били в миналото част от ръководството на София – общински съветници и техните партии и обединения, тъй като споделиха на София да се грижи по-добре за дупките, в сравнение с за хората. Превърнаха я в град без образ и с дръпната ръчна спирачка. “ Сред първите неща, които има желание да направи, е да потърси отговорност от шефовете на всички общински сдружения, които нямат обстоен и съответен проект и са се провалили в ръководството на парите на софиянци. Планира и да промени метода на работа на администрацията и услугите за софиянци, тъй като постоянно сме очевидци на това, по какъв начин администрацията и хората приказват на разнообразни езици и имат разнообразни цели.

Като родител той слага на челно място измежду целите си обществената политика на града, която по думите му изцяло липсва сега. Столицата има пари и за поддръжка на нуждаещите се, и за нови детски площадки и градини, и за красиви и проходими тротоари, сигурен е претендентът за градоначалник. „ Искам за детето ми красива София, която не пречи и не те ядосва всеки ден. Средата в столицата стана враждебна към децата. Искам градът ни да е спокоен, чист и сигурен за игра надалеч от компютъра. Толкова ли е мъчно? Затова се хванах на това хоро - не се търпи повече! “, декларира той.

Убеден е, че градът и грижата за него не би трябвало да са политически въпрос, към тях би трябвало да се подхожда с професионализъм и с любов. „ София за мен не е политика, София е прелестният ми дом! “, прибавя претендентът за кмет.

Асен Ангелов е претендент за кмет на София с бюлетина N 11.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР