Още в началото на следващата година компанията AMD възнамерява да

...
Още в началото на следващата година компанията AMD възнамерява да
Коментари Харесай

Микрокодът AGESA 1.0.0.7 добавя поддръжката на AMD Pinnacle Ridge и Raven Ridge в сегашните дъна

Още при започване на идната година компанията AMD има намерение да предложи на пазара централните процесори Pinnacle Ridge дружно с хибридните чипове от семейството Raven Ridge.
Новите процесори ще имат Socket AM4 и ще се поддържат от в този момент съществуващите дънни платки при изискване, че е записан съответния UEFI фърмуер. Неотдавна известният шведски овърклокър Йон (elmor) Сандстрьом, работещ за един от водещите производители на дънни платки, заяви първата информация по отношение на работата върху новите фърмуери.

Според информацията на запалянкото, поддръжката на чиповете Pinnacle Ridge и Raven Ridge ще бъде осъществена във фърмуерите, основани на микрокода AGESA 1.0.0.7 .

Да си напомним, че към сегашен ден настояща е версията 1.0.0.6. Според новите данни, експертите на AMD доста са преработили базовата конструкция на UEFI, и на производителите на дънни платки следва огромна работа по миграцията на всички функционалности от в този момент съществуващите фърмуери.

AMD Generic Encapsulated Software Architecture (AGESA) е bootstrap протокол, посредством който се инициализират систематичните устройства в AMD64 дънните платки – процесорните ядра, паметта, HyperTransport протокола и още доста други.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР