Още трима души са починали от новия коронавирус в Италия.

...
Още трима души са починали от новия коронавирус в Италия.
Коментари Харесай

17 са починалите от новия коронавирус в Италия; учени са изолирали щама

Още трима души са умряли от новия ковид в Италия. С това общият брой на смъртните случаи в страната доближи 17, съобщи националната осведомителна организация АНСА, като се базира на най-новите данни на управляващите.
Анджело Борели, шеф на италианската Служба за гражданска отбрана, заяви още, че доказаните случаи на болестта към този момент са 650. На конференция единствено седем часа по-рано италианските управляващи изнесоха данни за 528 инфектирани, отбелязва Ройтерс. Огромната част от случаите са в северните области Ломбардия и Венето.

Трите нови жертви са все от Ломбардия. Двама са на 88 години, а един - на 82 години. И тримата са имали други тежки болести. Властите на Милано оповестиха, че от на следващия ден фамозната катедрала в града още веднъж ще отвори порти за туристи. Тя беше затворена няколко дни поради епидемията.
Междувременно откриватели в миланската болница " Сако " са съумели да изолират варианта на " италианския ковид ", т.е. на ковид, разпространяващ се на територията на Италия, съобщи още АНСА.
Постижението им ще помогне за проучване на молекулярно равнище и следене на всеки обособен вирус, с цел да се разбере по какъв начин той се популяризира и за какъв брой време. Следващата стъпка ще бъде да се изследва развиването на антитела за създаването на ваксини и медикаменти във фармацевтичните лаборатории.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР