Още три буса ще бъдат пуснати по линии 2 и

...
Още три буса ще бъдат пуснати по линии 2 и
Коментари Харесай

Пускат нови маршрутки във Враца

Още три буса ще бъдат пуснати по линии 2 и 50 във Враца, взеха решение съветниците на последното си съвещание във вторник. Автомобилите, които „ Тролейбусен превоз “ ще получи за безплатно прилагане през идващите 5 години от Община Враца, са марка „ Мерцедес Бенц Спринтер “ и са на обща стойност 49 700 лева Те са закупени след оповестена поръчка и са доставени в края на август. Немските возила са от 2009 година и имат пробег 400 хиляди км.
Необходимостта от спомагателните маршрутки е належаща, посочи шефът на тролейбусния превоз Николай Вълков, който също участва на сесията.
„ Тези транспортни средства никога няма да извършват тролейбусните линии. От месец май, заради отвод на фирмата- транспортьор, община Враца разпореди на „ Тролейбусен превоз “ да извършва линиите 2 и 50. В момента те се движат на един час. Допълнителните транспортни средства са ни нужни, с цел да можем да осигурим транспорт на пасажерите на всеки 30 минути “, изясни Вълков.
Общинският консултант Борислав Банчев изрази подозрение, че колите са остарели, а показанията за миналите километри не са действителни. Той бе безапелационен, че публичният превоз в града е амортизиран и даже грозящ живота на пътуващите в него. В полемиката се включиха и други локални сенатори, които направиха предложние да се усъвършенства положението на тролейбусите във Враца, като се сключат контракти с компании, които против реклама да обновят транспортните средства. Управителят на сдружението изясни в отговор, че няма по какъв начин рекламните пана да бъдат отстранени, защото има сериозен риск по този метод да падне и боята от мотрисите. По думите му един от тролейбусите на градския превоз сега се ремонтира.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР