Още тази седмица 30 души от приемателния център в кв.Овча

...
Още тази седмица 30 души от приемателния център в кв.Овча
Коментари Харесай

Държавна агенция за бежанците: 30 души от центъра в „Овча купел“ ще бъдат пренасочени към другаде

Още тази седмица 30 души от приемателния център в кв.„ Овча купел “ в София ще бъдат изведени към центъра на Държавната организация за бежанците в Баня, заяви при чуването си в Народното събрание шефът на ведомството Мариана Тошева.

 

Тя посочи, че в центъра в Баня сега има 47 лица и свободен потенциал.

Други лица ще бъдат изведени поетапно към други центрове, тъй че да остане единствено така наречен ниско тяло в „ Овча купел “, където е и зоната за сигурност.

 

Тошева посочи, че центърът в. “Овча купел “ е най-старият и е извънредно амортизиран, по тази причина от организацията правели всичко допустимо да затворят „ огромното тяло “, защото сега има опция за пренасочване на хора.

Тя и министърът на вътрешните работи в оставка Калин Стоянов дават отговор на въпроси по отношение на случаите с мигранти от последните дни по искане на „ Възраждане “ и „ Българска социалистическа партия за България “.

Директорът на организацията уточни, че има и недофинансиране на ведомството. " Ние сме недофинансирани, по бюджетна прогноза за тази година бяхме поискали 22,5 млн. лева, утвърденият бюджет за организацията  е 11,700 млн. лева, от които малко над 7 млн.лв са за хонорари на личния състав т.е. с останалата част от средствата се оперира ", изясни Мариана Тошева.

Тя призна, че предходната година са изпитвали големи усложнения, изключително при повишен брой търсещи протекция след юни-юли. В Харманли бяхме паднали до 36 чиновници на близо 1600 настанени, уточни Тошева.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР