Още сто души - бойци на частната руска компания Вагнер

...
Още сто души - бойци на частната руска компания Вагнер
Коментари Харесай

Още бойци на Вагнер се приближават до слабото място на НАТО край Полша

Още 100 души - бойци на частната съветска компания " Вагнер " са се насочили към беларуския град Гродно, който се намира наоколо до полската граница. Това заяви министър председателят на Полша Матуеш Моравецки.


Полша е загрижена за евентуално разпространяване на войната на нейна територия - изключително откакто бойците от съветската наемна група се реалокираха в Беларус, съобщи Sky news.

По-рано този месец Полша, която е член на НАТО, стартира да дислоцира контингент от над 1000 бойци в източната част на страната.

„ Ситуацията става все по-опасна... Най-вероятно те (бойците на " Вагнер ", бел. ред.) ще бъдат маскирани като беларуската гранична защита, и ще оказват помощ на незаконните мигранти да стигнат до полската територия, като задачата е по този начин да се дестабилизира Полша “, сподели още Моравецки. И предвижда, че бойците най-вероятно ще се опитат да влязат в Полша, представяйки се за незаконни мигранти, а това - по думите му, - крие спомагателни закани.

Премиерът, обаче, не заяви от кое място разполага с такава информация.

Антон Мотолко, създател на беларуския опозиционен план Hajun, който следи военната активност в страната, сподели, че неговата група не е видяла никакви доказателства бойци на " Вагнер " да се доближават до Гродно.

Градът е покрай Сувалкския пролом - стратегическа линия земя по продължение на полско-литовската граница, която се счита за евентуално едва място на НАТО. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР