Още седем VPN услуги може да бъдат блокирани в Русия.

...
Още седем VPN услуги може да бъдат блокирани в Русия.
Коментари Харесай

Русия се готви да блокира още седем VPN услуги

Още седем VPN услуги може да бъдат блокирани в Русия. Този извод следва от писмо на Централната банка, изпратено до съветските банки, заяви Франс прес, като получи копие от документа. Тази информация беше доказана и от върховен управител на една от кредитните институции.

" Центърът за наблюдаване и надзор на публичните информационни мрежи на Роскомнадзор възнамерява да приложи набор от ограничения за ограничение на потреблението на VPN услуги ", се споделя в документа. Във връзка с това Централната банка желае от съветските банки да показват на Роскомнадзор до 11 юли лист на VPN услугите, които употребяват, " с цел да бъдат изключени от политиките за ограничение на достъпа ".

Списъкът с VPN услуги, които могат да попаднат в обсега на ограничаването, включва: VPN Proxy Master, Browsec VPN, VPN-Super Unlimited Proxy, Melon VPN, Windscribe VPN, VPN RedCat Secure Unlimited и Proton VPN. По-рано беше обявено, че последният е стеснен от доставчиците на интернет услуги.

От 2021 година насам в Русия са лимитирани към две дузини разнообразни VPN услуги. Сред тях са да вземем за пример Nord VPN, ExpressVPN, IPVanish VPN, Hola!VPN, KeepSolid VPN Unlimited, Speedify VPN. Те могат да се употребяват единствено от компании, включени в белия лист, които се нуждаят от тези услуги, с цел да работят.

Роскомнадзор получи правото да блокира VPN услуги през 2017 г.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР