Още с първото си влизане в Министерството на енергетиката новият

...
Още с първото си влизане в Министерството на енергетиката новият
Коментари Харесай

Хиновски с притеснителни думи за газа, какво ни чака

Още с първото си влизане в Министерството на енергетиката новият шеф Росен Христов извади горещия картоф - желаното нарастване от 60% от " Булгаргаз ". До него да му съобщи министерският пост беше и предшественикът му Александър Николов. Христов обаче беше сбит. Така въпросите дали ще се възобнови договорът с " Газпром " и какви ще са дейностите на служебния кабинет за трите танкера с американски газ останаха без отговор. 

Исканото нарастване за август от " Булгаргаз " значи едно - сериозен потрес за промишлеността и топлофикациите, и следващо повишаване за потребителите, съобщи енергийният специалист Иван Хиновски. 

" За топлофикациите значи твърдо повишаване до края на сезона, нека да е последното огромно. Ще получат някъде сред 15 и 20% повишение на топлинната сила, е моята прогноза, като се основавам на опита до момента ", уточни енергийният специалист Иван Хиновски, цитира България Он Еър. 

Очакванията са желаната от " Булгаргаз " цена на природния газ от близо 298 лева за мегаватчас за август, да се резервира, което значи сложен отоплителен сезон за всички. 

" Аз желая да подчертая, че " Топлофикация " не направи нищо ", сподели той. 

Хиновски е безапелационен, че не може да се чака доста от служебното държавно управление, а броят на медиаторите на газ би трябвало да се сведе до един. 

" Министърът на енергетиката регистрира стремглави триумфи. Грешен метод без енергийна дипломация. През " Турски поток " влизат 100% от потребностите на газ за България, изнасяме даже за Украйна, само че той не е посредством контракта на " Булгаргаз ", а на търговци, които продават на " Булгаргаз ", сподели Хиновски. 

По думите му предстоящият природен газ от трите танкера и азерският ще обезпечат едвам половината от потребностите на България за последното тримесечие на годината. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР